Doktor Bukovský vyzýva OĽANO, aby vymenilo Matoviča
09 | 12 | 2020 I Ivan Čeredejev

Doktor Igor Bukovský vyzýva poslancov OĽaNO , aby vymenili Igora Matoviča na poste predsedu vlády. „Vzhľadom na tú spoločenskú a ekonomickú situáciu sa javí ďalšie zotrvanie terajšieho predsedu vlády na svojej pozícii ako neudržateľné,“ konštatuje odporca vládnych opatrení, ktoré majú zabrániť šíreniu pandémie na svojom youtube kanáli.


„Za deväť mesiacov vášho pôsobenia došlo k takému závažnému politickému a spoločenskému rozvratu, že veľká časť verejnosti prestáva veriť v demokraciu, právo, pravdu, slušnosť, ba aj v elementárny zdravý rozum," prihovára sa lekár predsedovi vlády. Bukovský konštatuje, že  predseda vlády a predseda najsilnejšej vládnej strany dokázal za 9 mesiacov v podstate zlikvidovať dôveru svojej voličskej základne a vyvolať taký hnev spoločnosti voči svojej osobe, že nadpolovičná časť voličov, považuje predčasné voľby za jediné riešenie.

Podľa najnovšieho prieskumu verejnej mienky referendum o predčasných voľbách podporuje vyše polovica Slovákov, zatiaľ čo proti referendu je štyridsať percent ľudí. Bukovský vyzýva aj ľudí, aby posielali poslancom OĽaNO e-maily, v ktorých slušne vyjadria nespokojnosť s premiérom Igorom Matovičom a požiadajú ich, aby vykonali nápravu. „Ja si myslím, že sa nájde medzi vami zopár slušných ľudí, ktorí nadradia záujem krajiny a spoločnosti nad záujmy vlastné a dokážu podľa toho aj konať," apeluje na poslancov OĽANO doktor Bukovský.

Oznámili zatvorenie terás a obchodov. Lyžovať sa bude ďalej
Minister zdravotníctva a hlavný hygienik oznámili opatrenia, ktoré nazvali nie celkom typický lockdown. Mobilitu ľudí neobmedzili. Už v piatok sa zatvoria letné terasy, od 21. decembra budú môcť byť otvorené len nevyhnutné prevádzky. Minimálne tri... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Michal Filek