Školu, kde chodia Matovičove dcéry zatvorili. Dôvod? Karanténa učiteľov!
08 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Po víkendovom testovaní a jedinom dni vyučovania museli zatvoriť školu, do ktorej chodia aj deti Igora Matoviča. Dôvod je prozaický – COVID-19.


Bolo že to slávy keď Igor Matovič oznamoval, že jednou z prvých škôl, ktorá začne od tohto pondelka vyučovať bude tá, do ktorej chodia aj jeho dve dcéry. Cez víkend sa dajú deti, učitelia a aj niektorí rodičia otestovať, no a na začiatku týždňa môžu ísť žiaci do školy. Všetko sa ale zrútilo už po prvom dni, informuje portál cas.sk.
Sedem pedagógov je v karanténe

V pondelok sa skutočne na škole výuka obnovila, lenže už dnes zostalo 171 žiakov druhého stupňa doma a bude sa opäť vzdelávať dištančnou formou. Dôvod? Až sedem pedagógov je v karanténe! Agentúru SITA o tom informoval manažér školy Juraj Tichý. „Žiaci prvého stupňa a gymnázia sa učia prezenčne, teda v škole,“ dodal riaditeľ školy.

Deti materskej školy sú doma už od pondelka. Dôvodom sú takisto pozitívne testy učiteliek na COVID-19. Počas víkendového testovania v škole zistili päť pozitívnych prípadov, v jednom prípade išlo o žiaka, v ďalších o pedagógov a rodičov, píše v závere portál cas.sk.

Vzdialenosť a umývanie rúk nezastaví šírenie Covidu na školách (Jennifer Dowdová)
Komentár Jennifer Dowdovej (The Guardian) Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Diana Zaťková