Nemocnica v Košiciach hlási kritický stav, o život v nej bojujú aj mladí ľudia
08 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Koronavírus plní oddelenia chorými, medzi ktorých pribúdajú aj mladí ľudia. Kritický stav hlási košická nemocnica, kde tiež bojuje o život veľa mladých ľudí.


Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach hlási doteraz najvyšší počet infikovaných pacientov s ochorením COVID-19. Počas uplynulého víkendu do nej prijali spolu takmer 20 nových pacientov, uvádza portál topky.sk podľa informácií z komunikačného oddelenia nemocnice.
Aj mladí sú v kritickom stave a ohrození života

Slová primára oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v košickej nemocnici sú nielen presnejšie, ale aj hrozivejšie. „Pribúdajú nám pacienti v mladom veku, do 60 rokov. Sú v kritickom stave, v ohrození života. Máme pacientov, ktorí sú už mesiac napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a ich stav je naďalej vážny,“ skonštatoval primár Ján Michlík a zároveň vyzval ľudí, aby dodržiavali stanovené pravidlá, minimalizovali kontakty, obmedzili rodinné stretnutia a návštevy obchodných centier.

Počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v košickej nemocnici prekročil od začiatku pandémie číslo 400 a aktuálne sa v nej lieči stovka pacientov, ktorí sú nakazení koronavírusom, pričom siedmi sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Aktuálna obsadenosť vyčlenených lôžok je 58 % a z celkového počtu asi triapol tisíc zamestnancov je infikovaných 127 zdravotníkov, uvádza v závere portál topky.sk.

Desivý príbeh Patrikovho otca: Bol na protestoch, zomrel na COVID-19
Na sociálnej sieti sa šíri neuveriteľný a veľmi smutný príbeh muža, ktorý sa zúčastnil na novembrovom proteste proti pandemickým obmedzeniam, pričom krátko na to zomrel práve na koronavírus. Informáciu o tom napísal jeho syn a potvrdila to aj... Čítať ďalej
06 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.