Jankovská opäť vypovedá na NAKA. „Natrie“ konečne niekoho z mocných?
07 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa síce konečne rozhovorila, ale zatiaľ nič moc o „dôležitých“ ľuďoch nepovedala. Zmení sa to teraz, keď sa blížia Vianoce a ona by chcela ísť za rodinou?


Doterajšie výpovede Moniky Jankovskej nikomu z „mocných“ zatiaľ neublížili, pretože buď si na mnohé veci nepamätala, alebo ich dokázala logicky elegantne obísť. Priznala sa síce k viacerým trestným činom, no to, že by ona sama vzala úplatky, odmieta. Z trestnej činnosti ale predsa len usvedčuje aj ďalších ľudí, píše portál topky.sk.
Pred vyšetrovateľom je dnes v pozícii svedka

Vo väzbe je Jankovská od marca tohto roka keď ju zadržali pri akcii Búrka. Za mrežami skončilo okrem nej aj niekoľko ďalších sudcov a sudkýň. Jankovská však dlho skutky, ktoré sú jej kladené za vinu, odmietala, ba neskôr držala aj hladovku a skončila na nemocničnom lôžku. Napokon s ale zlomila, rozhodla sa spolupracovať s políciou a vypovedá o závažných trestných činoch týkajúcich sa kauzy Búrka aj Víchrica. Dokonca podala trestné oznámenie na súčasného člena strany Hlas-SD Petra Žigu.

Výsluchy Jankovskej sa doteraz konali na NAKA v Nitre, dnes ráno, krátko pred deviatou hodinou, ju ale eskorta priviezla do Bratislavy na Policajné prezídium. Bývalá štátna tajomníčka má vypovedať o iných trestných veciach, o ktorých vie a majú sa, podľa informácií Topky.sk, týkať mocných ľudí našej krajiny. Ide pritom o kauzy mimo akcií Búrka či Víchrica. Jankovskej advokát Peter Erdős pre Topky.sk potvrdil, že bývalá štátna tajomníčka dnes nevypovedá do káuz Búrka a Víchrica, ale pred vyšetrovateľom bude vypovedať v procesom postavení svedka a nie ako obvinená.

Jankovská túži byť na Vianoce doma. Vylúčené to nie je, ale...
Pred vyšetrovateľmi už začala „spievať“ aj Monika Jankovská, hoci zatiaľ jej piesne nie sú také, aké „porota“ zložená z vyšetrovateľov očakáva. Rozhodne je v nej viac a ak sa chce dostať na slobodu, musí zmeniť repertoár tak, aby bol prospešný pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.