V Rusku začal horieť obchod s pyrotechnikou. Masívny požiar ničil všetko naokolo (VIDEO)
07 | 12 | 2020 I Marek Molnár

Obyvatelia ruského mesta Rostov na Done zažili v nedeľu ráno nečakaný ohňostroj, keď požiar zachvátil obchod so zábavnou pyrotechnikou a rakety leteli všetkými smermi, informuje portál RT.


Incident sa uskutočnil cez noc na veľkom trhu v meste, ktoré leží blízko Azovského mora a ukrajinských hraníc. Podľa predbežných správ oheň založil chybný elektrický ohrievač. Oheň sa rýchlo rozšíril do skladu s ohňostrojom, ktorý bol zjavne plný kvôli prípravám na oslavy Nového roka.



Počas niekoľkých minút z obchodu vylietavali ohnivé gule, iskry a padajúce hviezdy, pričom niektorým okoloidúcim sa tento veľkolepý zážitok podarilo natočiť.



Pôsobivý ohňostroj mal vážne následky a vznikol tak intenzívny požiar, ktorý sa rozprestrel na asi 4 000 metrov štvorcových. Pohotovostná služba vyslala desiatky vozidiel a nasadila viac ako 300 osôb, ktoré požiar potlačili.

Našťastie požiar vypukol v skorých ranných hodinách, keď na trhu nebol takmer nikto. Podľa predbežných správ nedošlo k žiadnym stratám na životoch, aj keď sa očakáva značná škoda na majetku.

Spoločnosť Pfizer priznala problémy s výrobou vakcíny proti covidu-19
Pfizer sa chystá vyrobiť len polovicu plánovaných dávok vakcíny kvôli problémom v dodávateľskom reťazci, uvádza to portál Fox59. Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič