Hlina je zvedavý, v ktorej krajine sveta nepustia deti bez otestovania do škôl. Je taká?
06 | 12 | 2020 I Michal Filek

Alojz Hlina sa prostredníctvom svojho facebooku znova obul do premiéra Matoviča a jeho spôsobu otvárania škôl. Všíma si predovšetkým školy, v ktorých sa počas tohto víkendu uskutočňuje testovanie. No a na pery sa mu opäť tlačí jediná otázka. "Opäť sa pýtam, v ktorej krajine sveta, okrem Slovenska, nedovolia deťom ísť do škôl, ak sa nedajú otestovať. V ktorej?"


Zoznam škôl, ktoré idú upokojovať Matovočovi testovaciu obscesiu, je vraj neznámy. Niečo však prezradil sám Matovič. Na sociálnej sieti sa pochválil, že oravská obec Mútne sa zúčastňuje jeho testovacieho programu.


"Poďme si povedať, čo zatiaľ vieme, a to ktoré školy, mestá a obce sa zapojili: 1. škola, de chodia Matovičove deti. 2. školy v Starej Ľubovni. Tam sa pochlapil šéf poslaneckého klubu Šipoš, ktorý je odtiaľ a dohodol to s primátorom. Primátor Tomko - Šipoš - Matovič vedia, prečo sa Stará Ľubovňa zapojila. 3. obec Mútne. Každý na Orave vie, kto je starosta tejto obce," napísal Hlina.



No a je to vraj znám postava Marián Murín. Bieloruský konzul a kamarát Štefana Harabina. "Človek, ktorý vybavoval letecký nákupný zájazd poslankýň Smeru do Petrohradu. Starosta, o ktorom s určitým nadnesením môžeme povedať, že aj jeho pes posiela faktúry na úrad. Človek vyšetrovaný, prešetrovaný. Nie raz, nie dvakrát, stále. Asi si potrebuje urobiť očko u premiéra, tak nahnal tie hrdé goralské deti cez víkend sa testovať," uzavrel Alojz Hlina.