Podľa Remišovej bude mať Haščák vyšetrovateľom čo vysvetľovať
05 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Predstaviteľka strany Za ľudí zdôrazňujúc pripomína, že všetci si majú byť pred zákonom rovní. Bez ohľadu na bohatstvo, postavenie alebo moc.


Zdá sa, že Jaroslav Haščák bude mať pred štátnymi orgánmi čo vysvetľovať. Vyhlásila to podľa portálu aktuality.sk vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.


Povedala to v reakcii na rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o väzobnom stíhaní spolumajiteľa finančnej skupiny Penta. To zatiaľ nie je právoplatné, Jaroslav Haščák voči nemu podal sťažnosť na Najvyšší súd.


Líderka koaličnej strany Za ľudí zdôrazňuje, že všetci si majú byť pred zákonom rovní. Bez ohľadu na bohatstvo, postavenie alebo moc.

Podľa Vagoviča žijeme prelomové časy. "A stačilo, aby zametač Kováčik dozametal," doplnil Šeliga
Sú to stále len hodiny, čo súd rozhodol, že Jaroslav Haščák bude stíhaný väzobne. Mnohých táto správa potešila. Marek Vagovič, publicista a redakčný kolega Jána Kuciaka na facebooku napísal, že žijeme prelomové časy, hoci si to ešte poriadne... Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Michal Filek


„Je dôležité, aby spravodlivosť fungovala a platila pre všetkých rovnako. Obvinenia z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v prípade šéfa Penty súd zjavne pokladal za dostatočne vážne a rozhodol sa pre jeho väzobné stíhanie,“ doplnila vo vyjadrení, ktoré TASR poskytlo tlačové oddelenie strany Za ľudí.

Po vznesení obvinenia sa Jaroslav Haščák. vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám.

Matovič predpokladá, že sedieť pôjdu ďalší
Matovič predpokladá, že v base budú sedieť ďalší. Uviedol to na svojom facebooku s tým, že je mu ľúto iba to, že ľudia ich v boji roky nechali samých a prebrali sa až po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Čítať ďalej
05 | 12 | 2020 | Michal Filek