Je to koniec koalície? pýta sa Dostál. Bude si stáť Matovič za slovom?
05 | 12 | 2020 I Michal Filek
Bude zvolenie generálneho prokurátora s podporou hlasov SMER-u, HLAS-u a ĽSNS znamenať koniec vládnej koalície? Chvíľku po voľbe sa to pýtal poslanec vládnej SaS Ondrej Dostál. Narážal tak na vyjadrenia premiéra, ktorý sa nechal počuť, že ak sa niektorá vládna strana dohodne s opozíciou a spolu zvolia generálneho prokurátora, končí. Igor Matovič mu dnes odpovedal v Sobotných dialógoch v Slovenskom rozhlase.


"No tak nám časť koalície s podporou opozície zvolila za kandidáta na generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Kto teraz odíde z koalície? A je koniec? Dobre tomu rozumiem?" pýta sa Dostál.


Dnes dostal Matovič šancu svoje slová vysvetliť v Sobotných dialógoch. Pretože ak by naozaj platilo, čo povedal, vláda končí.

AKTUÁLNE: Sudca Juraj Kliment, sa vzdal členstva v súdnej rade!
Od voľby nového generálneho prokurátora neuplynul ani deň a už tu máme prvú „obeť“ Jeden z kandidátov na túto funkciu, a jediný neprokurátor, sudca Juraj Kliment sa vzdal členstva v súdnej rade. Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Ondrej Dostál a celá strana Za ľudí ani za svet nechceli voliť dvoch favoritov, ktorých sme mali, teda Maroša Žilinku a sudcu Klimenta. Pre nás bolo neprijateľné, aby sme generálneho prokurátora zvolili hlasmi tých, ktorí Slovensko odovzdali do rúk mafie. To sa nám našťastie podarilo a v koalícii sa našlo dostatok hlasov na zvolenie kvalitného kandidáta," povedal Matovič s tým, že je rád, že sa im podarilo zvoliť skutočne dobrého kandidáta, ktorému by sme mali všetci držať palce.

Opozícia sa už nechala počuť, že voľba Maroša Žilinku je premiérovou prehrou. Pretože on preferoval Juraja Klimenta. Je to skutočne tak? "Ja som nemal žiadneho kandidáta. Naopak, hovoril som, že máme siedmych výborných kandidátov a poďme z nich zvoliť toho najlepšieho."

Rebélia v poslaneckom klube OĽaNO
Poslanec za OĽaNO Martin Čepček sa opäť postavil proti vlastnému klubu, nechce hlasovať za novelu Ústavy. Tam sa o ňom vyjadrujú ako o nie celkom svojprávnom. Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Ivan Brožík