AKTUÁLNE: Sudca Juraj Kliment, sa vzdal členstva v súdnej rade!
04 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Od voľby nového generálneho prokurátora neuplynul ani deň a už tu máme prvú „obeť“ Jeden z kandidátov na túto funkciu, a jediný neprokurátor, sudca Juraj Kliment sa vzdal členstva v súdnej rade.


.Svoje rozhodnutie oznámil Kliment listom predsedovi súdnej rady Jánovi Mazákovi. „Moje rozhodnutie treba vnímať v kontexte očakávanej zmeny ústavy týkajúcej sa nominantov prezidentky, parlamentu a vlády, ktorí budú nominovaní, respektíve volení z radov nesudcov,“ zdôvodnil podľa portálu dennikn.sk svoje rozhodnutie Kliment.
Je rád, že bol pri naštartovaní očisty justície

Juraj Kliment svoje rozhodnutie zdôvodnil takto: „Keďže som si vždy ctil a budem si ďalej ctiť ústavu, rozhodol som sa vzdať funkcie člena súdnej rady, keďže ako aktívny sudca som bol do tejto funkcie vymenovaný vládou Slovenskej republiky.“ Kliment urobil tento krok deň po tom, ako ho parlament nezvolil do funkcie generálneho prokurátora a od poslancov nedostal ani jeden hlas.

Ponuku kandidovať na generálneho prokurátora dal Klimentovi podľa jeho slov v minulosti premiér Igor Matovič. Parlament však do funkcie zvolil nominanta hnutia Sme rodina a Slovenskej advokátskej komory Maroša Žilinku, ktorého volila koalícia aj opozícia. Kliment ešte Mazákovi napísal, že je rád, že bol pri naštartovaní procesov očisty justície, a dúfa, že tento trend je nezvratný, dodáva portál dennikn.sk.

Kandidát na generálneho prokurátora Kliment bohapusto klame a poslanci pália bosorky, tvrdí Tóth
Kandidát na generálneho prokurátora Juraj Kliment tvrdí, že keď odhalil moje „toxické“ známosti, ukončil so mnou spoluprácu. Takisto doktor Kliment tvrdí, že som ťažko niesol, keď na tretej knihe o vražde Ľudmily Cervanovej spolupracoval s iným... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič