Farage: Francúzsko-britská dohoda o migrantoch je nanič
04 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Pokiaľ britská vláda neprijme austrálsku politiku „vracania lodí“ v Lamanšskom prieplave, dohoda medzi Francúzskom a Spojeným kráľovstvom príliš neprispeje k zastaveniu prílivu ilegálnych migrantov, uviedol pre portál Breitbart vodca brexitu Nigel Farage.


Farage uviedol, že jeho víkendové skúsenosti so záchranou dvoch migrantov pred utopením mu dokázali „pošetilosť“ vládneho prístupu pri riešení problému s rekordným počtom nelegálnych cudzincov prúdiacich cez Lamanšský prieliv.

"Z toho, čoho som bol v nedeľu ráno na kanáli La Manche svedkom, znepokojuje voličov nielen objem tých, ktorí sa vydávajú na cestu cez tento zradný vodný tok, ale prináša to so sebou množstvo drahých praktických problémov, ktoré musia zaplatiť ťažko skúšaní daňoví poplatníci,” napísal pre The Telegraph.

"Je to tiež pocit, že nejaká veľká tragédia sa určite skôr či neskôr stane. Je smutné, že o niektorých prisťahovalcoch je známe, že už počas cesty zomreli,“ dodal Farage

Rakúsko otvorí školy, obchody a.... lyžiarske svahy
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz oznámil, že krajina plánuje uvoľniť blokovanie kvôli koronavírusu. Lyžiarske vleky budú môcť v Rakúsku premávať od Štedrého večera a základné školy a obchody sa od pondelka znovu otvoria, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Politik uviedol, že „nijaká dohoda so žiadnym francúzskym ministrom nezastaví tento krutý obchod“, pričom povedal, že "jediným uskutočniteľným prostriedkom na zastavenie lodí migrantov bude okamžitý návrat plavidiel do Francúzska, podobne ako v prípade stratégie prijatej Austráliou pod vedením bývalého predsedu vlády Tonyho Abbotta".

"Ak má Británia tento problém raz a navždy zvládnuť, existuje len jeden spôsob, ako to urobiť. Nastal čas prijať opatrenia, ktoré používa Austrália a vrátiť lode späť,“ napísal Farage.

V roku 2013 predstavila Abbottova vláda  operáciu Sovereign Borders, v rámci ktorej boli migračné člny pochádzajúce väčšinou z Indonézie okamžite vrátené späť do svojej krajiny pôvodu alebo prevezené do zahraničných spracovateľských centier v krajinách tretích strán.

Stratégia účinne zastavila nelegálne trasy migrantov, ktoré trápili Austráliu pred jej implementáciou.

Organizátor bruselských sexuálnych orgií prezradil podrobnosti o gang-bangu politikov
Samozvaný organizátor notoricky známeho „gang-bangu“ porušujúceho pravidlá lockdownu v Bruseli tvrdí, že všetci účastníci boli mimoriadne opatrní, a že ani netušil, že je prítomný europoslanec, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Diana Zaťková





Aj keď Farage uviedol, že niektorým člnom by mohli zabrániť zvýšené hliadky na pobreží zo strany Francúzov, poznamenal, že pri objeme „100 míľ pláží a rozsiahlych oblastí pieskových dún, ktoré je potrebné monitorovať“, je presvedčený, že dohoda nebude „ stačiť “.

„Ak to má vôbec niečo znamenať, myslím si, že bude musieť dôjsť k ďalšej spoločnej deklarácii, v ktorej Spojené kráľovstvo sľúbi Francúzsku ešte viac peňazí,“ napísal. Napriek prísľubom ministra vnútra Priti Patela, že prechod cez La Manche bude „zriedkavým javom“, sa tento rok zatiaľ k britským brehom z Francúzska dostalo približne 8 500 migrantov, čo je štvornásobok počtu oproti roku 2019.

Skutočný počet nelegálnych migrantov je pravdepodobne oveľa vyšší, pretože údaje vlády nezahŕňajú údajných detských migrantov ani tých, ktorí sa vyhýbajú odhaleniu. "Je spravodlivé povedať, že väčšina Britov má už plné zuby hrozného zlyhania vlády pri ochrane našich hraníc. Trpezlivosť už došla,“ varoval Farage.

Španielsko už „vyčistilo“ kontroverzný tábor migrantov na Kanárskych ostrovoch
V tábore v prístavnom meste Arguineguíne na Kanárskych ostrovoch sa na malom priestore v katastrofálnych podmienkach tiesnilo množstvo migrantov. Teraz sa ich podarilo konečne presunúť na iné miesto do stanov a hotelov a nie sú už tak na očiach... Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Ingrid Vrabcová