Počet mŕtvych v Trieri sa zvýšil na päť
02 | 12 | 2020 I Diana Zaťková

Najmenej päť ľudí, vrátane 9-mesačného dieťaťa, bolo zabitých, a desiatky ďalších osôb bolo zranených, keď v utorok muž nasmeroval svoje auto na skupinu ľudí na pešej zóne v juhozápadnom nemeckom meste Trier, informuje CNN.





Polícia potvrdila päť mŕtvych v nemeckom Trieri po tom, ako auto v plnej rýchlosti vyrazilo na pešiu zónu. Aj keď sa zdá, že konanie vodiča bolo úmyselné, prokurátor tvrdí, že neexistujú náznaky islamistického motívu.


Policajti zadržali vodiča auta, 51-ročného nemeckého štátneho príslušníka, obyvateľa oblasti Trier-Saarburg. Polícia ho vypočula a bude stíhaný pre vraždu a zabitie, uviedla polícia. Hlavný prokurátor uviedol, že vodič bol „pod vplyvom alkoholu“ - s obsahom alkoholu v krvi 1,4 - a existujú „náznaky psychického ochorenia“. Podľa prokurátora mal vodič v minulosti psychické problémy a podrobí sa vyšetreniu s cieľom zistiť, či bude vzatý do väzby alebo odoslaný na psychiatrickú kliniku.





"Tieto obrázky vždy vidíme v televízii, v iných krajinách a vždy si myslíme, že sa to nemôže stať v Trieri. A teraz sa to tu stalo. Som tu ako starosta a nemám slov. Pýtam sa, ako môže mať niekto takýto nápad?“ Povedal Wolfram Leibe, starosta mesta Trier.



„To, čo sa stalo v Trieri, je šokujúce,“ tweetoval po incidente hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert.

Dodal, že „má na mysli príbuzných mŕtvych, početných zranených a všetkých, ktorí sú v súčasnosti povinní starať sa o postihnutých“.


Štátna polícia v západonemeckom Porýní-Falcku, kde sa nachádza Trier, požiadala ľudí v príspevku na Twitteri, aby nešírili dezinformácie.