NAKA obvinila aj policajného exriaditeľa Lučanského a ďalších!
02 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Kedy sa to skončí? Rozviazané ruky elitným policajtom z NAKA ukazujú, že na Slovensku bola zrejme chobotnica mafiánskych praktík väčšia, ako si ktokoľvek predstavoval. Dnešná akcia Judáš to iba potvrdzuje.


Národná kriminálna agentúra dnes opäť zasahovala na viacerých miestach Slovenska, pričom v rámci akcie Judáš zadržala šesť a obvinila osem osôb. A to najmä pre trestnú činnosť týkajúcu sa korupcie, informuje portál hnonline.sk.
Lučanského po návrate na Slovensko čaká policajný výsluch

Trestná činnosť sa má podľa hovorcu Prezídia Policajného zboru Michala Slivku týkať korupcie, pričom jedna z osôb je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti a vydierania a ďalšia osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. „Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili, a niektoré stále aj pôsobia na vysokých funkciách policajného zboru, SIS a Kriminálneho úradu finančnej správy,“ vysvetlila polícia.

Podľa policajného vyšetrovateľa sa obvinené osoby dopúšťali trestnej činnosti dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. „Bližšie informácie poskytne polícia, keď jej to procesná situácia dovolí,“ dodal Slivka. Podľa denníka Denníka N je medzi obvinenými aj bývalý policajný šéf Milan Lučanský, ktorého ale polícia nezadržala, pretože má byť na ceste z Chorvátska. S políciou sa však dohodol, že príde na výsluch. Denník N uvádza, že polícia zadržala aj bývalého viceprezidenta Finančnej správy Daniela Čecha a podľa portálu noviny.sk zatkla NAKA aj bývalého šéfa Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozefa Reháka.

Lučanský sa obul do vyšetrovateľa Kuciakovej vraždy: „Správa sa ako ohrozený a chránený druh, nedal si nikým poradiť“
Po vynesení rozsudku o nevine Mariana Kočnera sa k vyjadreniam pridal aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Na svojom Facebooku uviedol, že nečakal takéto komplikácie tohto prípadu pred jeho cieľom. Tvrdí, že je to vizitka... Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Gabriel Matta

​Makó a Božie mlyny s Očistcom zatvárajú „zlých“ policajtov

Na sociálnej sieti polícia informuje, že ide o ďalšie výsledky akcie Božie mlyny, v rámci ktorej v septembri zadržali bývalého šéfa kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa. Ten odvtedy s políciou spolupracuje a aj na základe jeho výpovede sa následne uskutočnila akcia Očistec, po ktorej skončili za mrežami bývalý šéf polície Tibora Gašpar a aj exšéf protikorpučnej jednotky NAKA Róbert Krajmer. Rovnako tak mali na základe jeho výpovedí zadržať dnes už bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Za informácie, ktoré Makó poskytol v rámci spolupráce polícii vydal v polovici novembra prokurátor príkaz na jeho prepustenia z väzby, dodáva v závere portál hnonline.sk.
Saková: Za Lučanského éry sa začali vyšetrovať veľké kauzy

K obvineniu Milana Lučanského sa na facebooku vyjadrila aj bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (vtedy SMER, dnes HLAS)

"Chcem veriť, že tieto kroky prokuratúry a polície sú všetky podložené dôkazmi a orgány činné v trestnom konaní pracujú v súlade so zákonmi platnými v SR. A dúfam, že sa tieto kroky nedejú len na základe pochybnej výpovede kajúcnika, ktorý sa svojimi výpoveďami chce vyviniť z vlastnej nekalej trestnej činnosti.
Nezabúdajme, že práve za pôsobenia gen. Lučanského boli zatknutí vrahovia novinára a jeho partnerky. A za jeho pôsobenia vo funkcii, sa začali na Slovensku vyšetrovať veľké kauzy vyplývajúce z komunikácie Threema, ako sú Burka, Víchrica, Dobytkár a ďalšie. Budem pozorne sledovať vývoj tejto situácie, ktorá dúfam, nemá politické podfarbenie."



Lučanský tvrdí, že pod jeho vedením policajti nikdy nemali zviazané ruky
Policajti podľa prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského nemali pod jeho vedením nikdy zviazané ruky. Konštatuje to vo vyhlásení zverejnenom na profile Policajného zboru SR na sociálnej sieti. Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | SITA