Blaha spája Matoviča s Haščákom: "Ak bude rozprávať, Igorko bude potrebovať svojho generálneho prokurátora."
02 | 12 | 2020 I Michal Filek

Ľuboš Blaha vníma realitu svojsky, to nie je žiadnym tajomstvom. Po tom, ako polícia zobrala do väzby a z korupcie obvinila šéfa Penty Haščáka, na svojom facebooku napísal, že v putách vlastne skončil liberálny kapitalizmus. Strach, podľa neho nemá mať Fico, ale SME, Týždeň, Plusky, Matoič, Kollár a Sulík. 


Podľa neho sa novinárom v denníku SME roztriasli kolená a rovnako aj v redakciách oboch Plusiek, ktorých vydavateľstvo tiež vlastní Penta. "Kto ich teraz bude platiť, keď šéfa majú vo väzbe? A čo keď na nich nabonzuje, ako ich politicky zneužíval na útoky proti Smeru?" napísal Blaha.

Poslanec SMER-u pripomenul, že majiteľ Penty stál za kauzou Gorila, ktorá sa odohrala počas druhej Dzurindovej vlády, keď vraj Mikloš rozpredával strategický majetok. "Počuli ste ten prázdny prieglg? To si práve Ivan Mikloš prečítal o "korupici" v sídle Penty. Bude kuca-paca."

Haščák skončil na polícii! Obvinili aj exriaditeľa kontrarozviedky SIS a jeho manželku
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Samozrejme o tom, že Gorila spája jeho šéfa so známou firmou na výrobu nealkoholického nápoja, nepovedal ani slovo. Zato Matovič je vraj namočený až-až. "Asi nemusím pripomínať, že penťáckych manažérov si vytiahla Matovičova vláda a umiestnila ich ako figúrky do viacerých nemocníc. Zdravotnícky program OĽaNO kedysi robila Penta a bol to práve Matovič, kto najviac bránil Pentu, keď pred voľbami lietali návrhy, ako obmedziť jej moc v zdravotníctve. Láska je láska. Myslím, že keď začne Haščák rozprávať, Igorko bude fakt potrebovať svojho generálneho prokurátora."

Premýšľať má vraj o čom aj Richard Sulík, Boris Kollár, Ondrej Dostál, Štefan Hríb a Daniel Lipšic. "Na záver dovoľte len krátky citát obvineného Jaroslava Haščáka, ktorý nedávno vyriekol takéto: Kúpili sme médiá, aby sme mohli podporovať liberálny kapitalizmus. Ja len, že dnes skončil liberálny kapitalizmus v putách. A zdá sa, že je plný "korupice". Povedzte, čo si teraz bez svojho oligarchu počnú penťácke médiá, mimovládky a neoliberálni politici?" uzavrel Blaha.

Haščáka vraj obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí v súvislosti s Gorilou
Šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka dnes na plánovanom výsluchu zadržala a obvinila polícia z korupcie a prania špinavých peňazí. Pre SME to potvrdil manažér Penty pre vonkajšie vzťahy Martin Danko. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Michal Filek