Vlhová opúšťa lyžiarsku asociáciu! Bude ešte reprezentovať? (AKTUALIZOVANÉ)
01 | 12 | 2020 I Michal Filek/tasr

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ako aj ďalší členovia Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA), sa odhodlali k radikálnemu kroku. Po dlhom neriešení problémov vystúpili z asociácie. Správu webu tvnoviny.sk priniesla TASR.


"Piati zo šiestich členov predsedníctva alpských disciplín spolu so 46 športovými klubmi, ktoré v sebe združujú 1317 členov, ukončujú členstvo v SLA," uviedla na utorkovom brífingu Jana Palovičová, poverená vedením športového odvetvia alpských disciplín SLA.

"Členstvo ukončuje nadpolovičná väčšina zjazdárskych klubov, ktorá predstavuje takmer 40-percent členskej základne SLA. Dlhodobé neriešenie, ignorovanie a absencia skutočne korektného zásahu činiteľov štátu nás doviedlo na okraj priepasti, do ktorej padá slovenské lyžovanie," citoval Palovičovú web tvnoviny.sk.

"To, čo sa dlhodobo deje v Slovenskej lyžiarskej asociácii, nemá so športom, ani s národom, ani asociačným aspektom nič spoločné. Môžem s plnou vážnosťou a zodpovednosťou potvrdiť slová bývalého prezidenta SLA Františka Repku, ktorý ako dôvod svojej rezignácie uviedol, že v rámci predsedníctva SLA dochádza k účelovej manipulácii s informáciami, zo strany prezidenta a viceprezidentov dochádza tiež k ovplyvňovaniu členov predsedníctva SLA, presadzovaniu ich osobných názorov a záujmov," dodala Palovičová.

Vlhová vyhrala aj druhý slalom v Levi
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala aj v druhom slalome novej sezóny Svetového pohára. V nedeľných pretekoch vo fínskom Levi za ňou o 31 stotín sekundy zaostala Švajčiarka Michelle Gisinová, s ktorou spoločne viedla po 1. kole, tretia... Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


"Trápim sa dvanásť rokov. Som rád, že by sa malo niečo udiať. Štát by si mal uvedomiť, že nás nemôže riešiť jeden človek a ešte k tomu Talian. Musí to skončiť. Musí začať riešiť šport, deti, juniorov," povedal Igor Vlha, otec Petry Vlhovej.

Pre SME Vlha povedal: "Prestúpili sme do druhého združenia - Zväzu slovenského lyžovania. Bol som na ministerstve a hovoril, že nie je možné, že pätnásť rokov ten istý človek robí problémy. Dávate tam peniaze a nemôžete povedať, či môžu ísť doľava, alebo doprava. Nepomôže žiadna rekonštrukcia, treba ich zrušiť a zlikvidovať. Veď koľko firiem skrachuje aj v privátnom sektore. Aspoň môže vzniknúť niečo nové, lepšie a odolnejšie."

"Pre tento krok sme sa rozhodli napriek neuveriteľnému riziku, že sa naši pretekári už nebudú môcť zúčastňovať pretekov medzinárodnej úrovne. V kútiku duše však všetci veríme, že po tomto sa na to už nebude štát nečinne prizerať," cituje Janu Palovičovú denník Športu.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky odobralo podľa SME Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA) štatút národného športového zväzu. Slovenské lyžovanie bude po dohode s Medzinárodnou lyžiarskou federáciou dočasne patriť pod správu Slovenského olympijského a športového výboru. A to až dovtedy, kým sa nevymenuje nový národný športový zväz, ktorý by
reprezentoval záujmy lyžiarskej rodiny na Slovensku.

To by mohlo znamenať, že štart na medzinárodných súťažiach by nemali byť v prípade reprezentantov Slovenska ohrozené.

"Boj za očistu Slovenska pokračuje a aj šport nie je výnimkou. Ak by orgány kontroly v športe fungovali tak, ako by mali a hrubo nezanedbávali svoju prácu a povinnosti, nemuselo by dochádzať k toľkým podnetom, či nezodpovedaným otáznikom. V SLA to už zašlo tak ďaleko, že takmer celé lyžiarske hnutie je rozhodnuté opustiť svoju národnú lyžiarsku asociáciu a prestúpiť do nového Zväzu slovenského lyžovania. Sú to zástupcovia jednotlivých lyžiarskych disciplín, lyžiarske kluby so svojou základňou a aj reprezentanti na čele s Petrou Vlhovou," doplnil Vlha pre sme.sk.

Vlhová vyhrala paralelný "obrák" a poradie SP vedie o 185 bodov
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala vo štvrtkovom paralelnom obrovskom slalome Svetového pohára. V rakúskom stredisku Lech-Zürs zdolala vo finále Američanku Paulu Moltzanovú a zvíťazila už v tretích pretekoch SP za sebou. Na čele celkového... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020