V Triere sú najmenej dvaja mŕtvi. Zabíjať mohla žena
01 | 12 | 2020 I Michal Filek/tasr

Dvaja ľudia zomreli a najmenej desať utrpelo zranenia v nemeckom meste Trier, kde do chodcov na pešej zóne v utorok popoludní vrazilo auto. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšiu políciu s tým, že vodič terénneho automobilu bol zadržaný.


O najmenej dvoch obetiach a desiatich zranených hovoril podľa stanice SWR aj starosta Trieru Wolfram Leibe, podľa ktorého šofér vozidla konal v amoku. Miestna polícia na Twitteri takisto potvrdila, že sú mŕtvi a viacero zranených osôb.

Okolnosti incidentu v tomto meste v spolkovej krajine Porýnie-Falcko zatiaľ nie sú známe a na mieste sú okrem polície i záchranári. Polícia vyzvala ľudí, aby sa oblasti v centre mesta, kde došlo k nešťastiu, vyhýbali.

Vozidlo sa podľa portálu Lokalo.de pohybovalo pešou zónou rýchlosťou 70 kilometrov za hodinu. Očití svedkovia podľa stanice SWR uviedli, že muž vrazil s autom do ľudí úmyselne.

Podľa stránky denníka Trierischer Volksfreund ide o terénne vozidlo Range Rover. Niektorí svedkovia tvrdia, že za volantom sedela žena.

V Trevíre v Nemecku vrazilo auto do chodcov, na mieste je niekoľko zranených
Niekoľko ľudí sa utrpelo zranenia rôzneho rozsahu, keď auto vošlo na pešiu zónu v meste Trevír (Trier) na juhozápade Nemecka, informovala polícia. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Ivan Brožík