Otec brutálne dobitého Martinka pred súdom vinu odmieta!
01 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Hrôza, ktorú prežil päťročný Martinko z Hronca pri svojom otcovi šokovala a pobúrila celé Slovensko. Neľudský „otec“ sa teraz postavil pred súd, kde ale svoju vinu na dokaličení malého chlapca popiera.


Proces s mužom, ktorý mal brutálne dobiť svojho malé synčeka sa na Okresnom súde v Brezne včera konečne začal. Malý Martinko (5), ktorý po strašnej bitke od svojho otca skončil v ťažkom stave v banskobystrickej nemocnici, teraz podstupuje ďalšiu liečbu, ale následky otcovho vyčíňania si ponesie celý život. Od hroznej bitky uplynul rok a obžalovaný Marek konečne vypovedal pred sudcom. Jeho výpoveď trvala niekoľko hodín, informuje portál noviny.sk.
Brutálny otec sa vôbec necíti byť vinný

Martinka jeho otec takmer umlátil na smrť, no napriek tomu sa vinným byť necíti. Zdroj: archív babky Jany


Hrozná bitka, ktorú dostal Martinko od svojho otca v pondelok 25. novembra 2019 sa takmer skončila tragicky. Malý chlapček skončil v kritickom stave v banskobystrickej detskej nemocnici, kde mu až dvakrát operovali hlavu a ležal v nej dlhé mesiace. Martinkov stav si vyžaduje aj rok po bitke ďalšiu liečbu a právny zástupca chlapčeka hovorí o trvalých následkoch. „Zastupujem záujem maloletého, ktorý žije u starej mamy. V rámci konania sme si  uplatnili náhradu škody aj bolestné, rovnako ako náhradu nemajetkovej ujmy . Tie trvalé následky tam budú,“ povedal zástupca maloletého Peter Dlhopolček smutnú Martinkovu prognózu do budúcna.

Otec sa však vinný byť necíti a dokonca popiera spáchanie skutku. „Prioritou je môj klient, aby ten výsledok bol čo najlepší,“ skonštatoval Stanislav Rešutík, obhajca obžalovaného Mareka. Očakáva sa, že to zrejme bude dlhý proces a prejednávané podrobnosti domácich pomerov v rodine budú asi len pre silné povahy. Všetka hrôza sa diala za múrmi domu v Hronci neďaleko Brezna, ktorý je už takmer rok prázdny. „Poštu nikto nepreberá, pretože tá sa nám zakaždým vráti. Neviem, kde sa nachádzajú. Mám však vedomosť o tom, že o deti sa stará sociálka,“ prezradil starosta obce Bohuslav Nemky.

Otrasné: Otec tyran malého Martinka (5) chce ísť na slobodu. Chlapčekovi vraj neublížil
Otrasný prípad malého Martinka z Hronca šokoval ľuďmi na Slovensku ešte vlani v decembri. Jeho otec, útočník, vtedy skončil vo väzbe. Dnes sa z nej pokúsil dostať. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

V base môže skončiť až na pätnásť rokov

Zo štyroch detí, ktoré Marek s družkou mali, skončil zmlátený Martinko (druhý zľava) u svojej babky Jany a ostatní traja jeho súrodenci v detských domovoch. Zdroj: FB / Marek Kupec


Zarážajúce však je, že si nikto z jeho okolia nevšimol, že otec ho takmer pravidelne mláti. Dom hrôzy je v súčasnosti opustený a bez elektriny. Polícia vyšetrovanie prípadu ukončila ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby a tiež ako zločin ublíženia na zdraví. Pokiaľ by Mareka uznal súd za vinného, hrozí mu basa na 7 až 15 rokov.
Martinkovi ďalší traja súrodenci sú v detskom domove, ich mama sa zatiaľ neznámo kam odsťahovala a o deti nejaví záujem. Podľa najnovších informácií sama čelí obvineniu z týrania. „Maloletému synovi odopierala poskytovať stravu a zdravotnú starostlivosť. Ako matka zanedbávala aj jeho emocionálne a sociálne potreby. Obvinená je stíhaná na slobode a vyšetrovanie prípadu aj ďalej pokračuje,“ informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dodáva v závere portál noviny.sk.

Neuveriteľné! Sedmročné dievčatko prosilo lekárov, aby ho nechali zomrieť. Dôvod vás šokuje
Iba sedemročné dievčatko sa nechcelo vrátiť domov a radšej prosilo o smrť. To všetko len preto, že už nezvládalo znášať týranie od svojich príbuzných! Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.