Interpol zadržal jedného z najhľadanejších Slovákov. Už je za mrežami doma
01 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Medzinárodnej polícii Interpol sa podaril naozaj parádny zásah keď zadržali Patrika Šnajdra, jedného z najhľadanejších Slovákov a pred pár dňami ho aj dopravili do jeho rodnej vlasti.


Patrik Šnajdr bol členom gangu Miroslava Štvrteckého a na Slovensku si mal odsedieť 20 rokov basy. „Menovaný bol zadržaný v Juhoafrickej republike ešte 2. mája 2019 na základe „červeného obežníka“ Interpolu. Odvtedy čakal vo väzbe na ukončenie extradičného konania, ktorého výsledkom bolo jeho vydanie na Slovensko,“ uviedla polícia na svojom facebooku.
Falošné doklady menil pomerne často



Zadržaný Patrik Šnajdr bol za prísnych bezpečnostných opatrení prevezený z juhoafrického Johannesburgu na Slovensko, kde bol dodaný do výkonu trestu. Gang Miroslava Štvrteckého mal asi 18 členov a od roku 2001 do roku 2007 pôsobil na Záhorí. Patrik Šnajdr sa podľa informácií TV JOJ roky sa ukrýval v Českej republike. Pracoval aj v SBS-službe a zároveň vyvíjal aj ďalšie činnosti ako bol predaj drog.

Šnajdra zadržali takzvaní Lovci lebiek začiatkom marca 2016 v Prahe na základe požiadavky slovenskej strany. Po pár dňoch bol z českej väznice prevezený na naše územie, kde si ho na hraniciach prevzali slovenskí policajti. Podľa českej polície aj napriek tomu, že bol stále na očiach, nebolo ľahké, ho nájsť, pretože používal kvalitné falošné doklady, ktoré navyše často menil.



V Mexiku vypátrali Slováka, ktorý sa nechal vyhlásiť za mŕtveho
Vyšetrovatelia Prezídia Policajného zboru SR našli v Mexiku za pomoci tamojšieho Interpolu Olivera B., ktorý opustil Slovensko po svojom obvinení z podvodu v roku 2010. Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | TASR

Čaká na neho dvadsať rokov za mrežami

Hľadaný Patrik Šnajdr Zdroj: facebook.com


Bývalý kukláč a Šnajdr bol pravou rukou šéfa celého gangu Miroslava Štvrteckého a zároveň posledným členom tejto skupiny, po ktorom polícia pátra aj v zahraničí. Prácou skupiny bolo vydieranie podnikateľov, výpalníctvo a tiež vyhrážky. Členovia skupiny dostali vysoké tresty, Štvrtecký a Šnajdr najvyššie.

Za vydieranie a výpalníctvo bol Šnajdr odsúdený v neprítomnosti na 20 rokov. Priam neuveriteľne preto ale znie informácia, že sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ho musel prepustiť na slobodu z dôvodu pochybenia slovenskej polície, dodáva v závere portál noviny.sk.

 

V Juhoafrickej republike zadržali hľadaného Slováka P. Šnajdra
V Juhoafrickej republike zadržali 2. mája hľadaného Slováka Patrika Šnajdra, na ktorého vydal Interpol Bratislava červený obežník na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu, vydaného Špecializovaným trestným súdom, pre založenie, zosnovanie a... Čítať ďalej
13 | 05 | 2019 | TASR