Danko: Vždy budeme proti tomu, aby si homosexuáli adoptovali deti
01 | 12 | 2020 I Petra Demková

Andrej Danko má vážnu obavu, či páni v Bruseli neslúžia niekomu inému a či sa nesnažia o rozpad EÚ.


O slovo sa opäť prihlásil Andrej Danko. Vo svojom videu vyjadril pohoršenie nad tým, že EÚ teraz rieši agendu LGBTi a úpravu práv maloletých adoptovaných homosexuálnymi pármi. Vyjadril sa aj k vakcínam proti Covidu.

„Včera sme sa dozvedeli, že najväčším problémom EÚ je ochrana práv LGBTI“, hovorí hneď v úvode svojho príhovoru šéf národniarov. Glosuje tak na margo vyjadrení eurokomisárky Věry Jourovej, podľa ktorej sa v EÚ pripravuje právna norma, ktorá umožní ochranu práv maloletých detí adoptovaných homosexuálnymi pármi na celom území EÚ.

„Vždy budeme proti tomu, aby si homosexuálne páry adoptovali maloleté deti. Ochrana páv malých detí je nad záujmami dospelých osôb“, pokračuje rezolútne Andrej Danko. Ten očakával, že EÚ sa bude v súčasnosti sústrediť na riešenie situácie s Covidom.

Šokujúce slová bývalého zamestnanca firmy Pfizer: „Vakcíny .(nepravda)., pandémia sa .(nepravda).!“ (AKTUALIZOVANÉ)
Článok bol aktualizovaný o tvrdenia agentúry AFP, ktorá vyvracia informácie uvedené v tomto článku a označuje ich za "dezinformáciu". V dôsledku toho redakcia Hlavný denník označila spochybnený text jeho prečiarknutím, aby bolo čitateľom jasné,... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Predseda SNS vyjadruje sklamanie nad tým, že únia sa nepoučila z udalostí posledných rokov, ktoré rozkolísali stabilitou Európskej únie ale aj celej Európy: „Očakával som, že po kríze s migrantami, po Brexite, sa EÚ poučí. Že bude hovoriť o ochrane hraníc, spolupráci jednotlivých armád členských štátov, bezpečnostných zložiek. Za pravdu dáva aj posledný útok vo Viedni. EÚ neurobila nič s ochranou práv, naopak, EÚ si vymýšľa oblasti, ktoré by vôbec nemala riešiť. A jednou z tých oblastí je aj LGBTi“, upozorňuje.

Andrej Danko si myslí, že EÚ by sa mala viac zaujímať o to, ako riešia konkrétni európski lídri situáciu s Koronou: „EU by napríklad teraz mala riešiť, prečo si jednotliví premiéri robia pokusy na svojom obyvateľstve. Prečo európska únia a európska komisia nehovoria, ako majú jednotlivé štáty postupovať?“, pýta sa. Podľa Danka by mala EÚ štátom poskytovať v boji s Covidom poradenstvo.

Danko očakával, že únia bude chrániť európskych obyvateľov. Hovorí, že sníval o zavedení jednotnej digitálnej dani, alebo o zdanení nadnárodných koncernov ako Google či Facebook. Národniar by si želal, aby boli chránené naše osobné dáta ale aj, aby armády európskych krajín spolupracovali. Potom však šokuje: „počas 4 rokov som videl povýšenectvo a nadutosť európskych úradníkov a musím povedať, že v mnohom mi títo ľudia pripomínali ten slávny film, Matrix“.

Pakt o migrácii a azyle je samovraždou Európy (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Zuzana Perželová


Danko sa obáva rozpadu EÚ, ak sa únia nebude zaoberať prioritnými problémami, „Európska únia by mala ísť príkladom. Ak európska únia bude riešiť sekundárne problémy, hrozí nám rozpad. EU by mala povedať jednotlivým premiérom, aby nerobili pokusy na občanoch a ako postupovať do budúcna s testovaním a nešokovať nás s nákupom očkovacích látok,“ pokračuje.

Šéf národniarov však ešte stále verí, že EÚ je najlepším spoločenstvom pre život Slovákov. Naznačuje však, že naše elity slúžia záujmom iných. Hovorí, že má „vážnu obavu, že či páni v Bruseli neslúžia niekomu inému. Že či nechcú rozpad EÚ“.

Danko je presvedčený, že ak sa nepoučíme z Brexitu, opäť sa ženieme do konfliktov medzi jednotlivými štátmi. „A na konci tohto príbehu sa budú smiať iné svetové veľmoci“, uzatvára.

Maďarsko a Poľsko majú pravdu - tradičné hodnoty sú viac ako peniaze (Frank Furedi)
Komentár Franka Furediho (RT) Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková