AKTUALITA: V sídle Penty od popoludnia zasahuje polícia!
01 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Tak došlo aj na finančníkov z Penty. V sídle tejto finančnej skupiny zasahujú od dnešného popoludnia policajti. Dôvod akcie zatiaľ nie je známy. Píše o tom portál aktuality.sk.


V bratislavskom sídle finančnej skupiny Penta, ktorej spolumajiteľom je Jaroslav Haščák, známa hlavná postava kauzy Gorila, zasahujú policajti. Do budovy v Digitalparku v Petržalke prišli dnes popoludní. Dôvod akcie zatiaľ nie je známy, informuje portál aktuality.sk.
Haščák mal kúpiť spis Gorila od šéfa kontrarozviedky SIS

Jaroslava Haščák a finančná skupina Penta sa dostali do hľadáčika Slovenskej informačnej služby koncom roka 2005. Jej príslušník Peter Holúbek totiž zistil, že v byte na Vazovej ulici, ktorý susedil s jeho bytom, má Penta konšpiračný byt, napísaný na bývalého policajta Zoltána Vargu, ktorý s finančnou skupinou spolupracoval.

Aj preto začal SIS-kár Holúbek v roku 2006 byt odpočúvať, na základe čoho vznikol známy spis Gorila obsahujúci informácie o korumpovaní politikov pri privatizácii štátneho majetku v ére pravicovej vlády Mikuláša Dzurindu. V spise boli záznamy aj o Haščákovej finančnej podpore pre stranu Smer, ktorú v spomínanom byte riešil s Františkom Határom, osobným tajomníkom Roberta Fica. Penťák Haščák bol podozrivý aj z toho, že kúpil od bývalého šéfa kontrarozviedky SIS nahrávku Gorily, uvádza v závere portál aktuality.sk.

U Kováčika hľadajú "kostlivcov" v jeho skrini. Je tam aj Gorila
Pán 61:0, ako ironicky nazývali dnes už bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ani vo väzbe nemôže pokojne spávať. Na prokuratúre totiž hľadajú jeho záhadne nevyriešené prípady. Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.