Železný Mike Tyson po 20 rokoch v ringu! Zápas skončil remízou (VIDEO)
30 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Po päťdesiatke sa do boxu už len tak niekto nehrnie, je to hlavne kvôli fyzickému zdraviu. To však nie je prípad dvoch Američanov, ktorí proti sebe stáli v ringu v Los Angeles. Mike Tyson (54) a Roy Jones Jr. (51) si išli poriadne "po krku" a zápas skončil remízou, informuje portál eXtra.


Je jasné, že s vekom prichádza mnoho faktorov, ktoré sa do profesionálneho boxu už príliš nehodia, pretože môžu narobiť viac škody ako úžitku. Na to sa však neobzeral ani bývalý profesionálny boxer Mike Tyson, ani boxer a rapper Roy Jones Jr.

Páni vyrazili do ringu s tým, že nepôjde o žiadne ľahké zápasenie. Dali si poriadne do tela v aréne Staples Center v Los Angeles. "Chvíľami mi pripadali tie dve minúty ako tri. Som vyčerpaný, ale stopercentne si to zopakujem. Som rád, že som odboxoval celých osem kôl," pochvaľoval si Železný Mike. Navyše bol o dosť dravší než jeho súper, čo videl aj Roy Jones Jr. "Rany na spodok ma strašne unavili, vedel som, že môže prísť knockout," uviedol po zápase mladší boxer.



Bolo však vidieť, že do zápasu dávajú obaja všetko. "Neboxoval som dvadsať rokov, prečo nikoho nezaujíma moje zdravie?" Smial sa Tyson. "On neboxoval len dva roky," dodal.

Zápas skončil remízou a ani jednému výsledok, zdá sa, nevadil. "Toto je väčšie ako zápasenie a vyhrávanie šampionátov," uviedol Tyson s tým, že v tomto prípade ide hlavne o pomoc ľuďom. Zárobok plánuje darovať charite, s tým do zápasu išiel. "Pomáhame ľuďom," dodal. Vylúčil, že sa do ringu vráti ako profesionál. Je však možné, že sa zopakuje podobný exhibičný zápas.

"Porozprávam sa o tom s rodinou. Keď sa zhodneme, že to pôjde, tak si zápas zopakujeme," zvažoval Jones.

Tyson opäť v ringu: Bol najmladším šampiónom, stane sa aj tým najstarším?
V nedeľu to bolo presne 34 rokov od chvíle, kedy sa stal legendárny Mike Tyson (50-6, 44 KO) najmladším šampiónom ťažkej váhy všetkých čias. Vlani v tomto čase si ešte užíval pohody na svojom marihuanovom ranči. Dnes je na štarte možno aj druhej... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Timotej Dudka