Britská vláda mieni zaviesť „očkovacie známky“ v pasoch
30 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Vláda Spojeného kráľovstva je údajne pripravená zaviesť do budúcich rokov pečiatky s vakcínami pre tých, ktorí boli očkovaní proti čínskemu koronavírusu. Údajne to podporí cestovný ruch, informuje Breitbart.


Na pečiatkach s vakcínami pracuje ministerstvo dopravy (DfT), pretože šéfovia leteckých spoločností po celom svete sa snažia o to, aby boli tieto obmedzenia pri cestovaní povinné. Podporovateľ pečiatok do pasu, konzervatívny poslanec James Sunderland, pre The Telegraph uviedol : „Domáce zvieratá potrebujú pri cestách medzi Veľkou Britániou a Európou očkovací pas. Bol by to fantastický spôsob zabezpečenia slobody pohybu aj pre ľudí.“

„Musíme urobiť všetko pre to, aby sme podporili ekonomiku tým, že znovu umožníme naše cestovanie, otvoríme pohostinstvá a obchodné odvetvie. A aké fantastické by bolo mať opäť plné lietadlá, vlaky a člny. Vakcinačná známka je jednoduchá, ušetrí všetky problémy na oboch stranách a skutočne zvýši dôveru," presviedčal Sunderland.

Storočná talianska babička prekonala Covid trikrát
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Vládne zdroje pre denník uviedli, že minister letectva Robert Courts je tejto myšlienke „pozitívne naklonený a podporuje ju“. Predseda vlády Boris Johnson tiež začiatkom tohto mesiaca uviedol, že jeho minister dopravy Grant Shapps „si všíma všetky takéto schémy“.

Niektoré aerolínie už uviedli, že po medzinárodnom zavedení vakcín budú takéto pečiatky vyžadovať.  Generálny riaditeľ austrálskej dopravnej spoločnosti Qantas Alan Joyce minulý týždeň uviedol, že dôkaz o očkovaní bude pri cestovaní v lietadlách tejto spoločnosti „nevyhnutnosťou“.

Spoločnosť Korean Air, najväčšia letecká spoločnosť v Južnej Kórei, spolu s leteckou spoločnosťou New Zealand Air uviedla, že pravdepodobne budú nútení požadovať pečiatky s vakcínami. Vlády totiž môžu zaviesť povinné vakcíny výmenou za opätovné otvorenie svojich hraníc medzinárodnému cestovaniu.

Moderna predkladá svoju vakcínu na schválenie v USA, EÚ aj v Británii
Konečné výsledky testov vakcíny americkej spoločnosti Moderna proti Covid-19 potvrdzujú, že má 94 percentnú účinnosť a u nikoho, kto bol ňou očkovaný, sa nevyvinuli závažné vedľajšie účinky, uviedla spoločnosť a začala schvaľovací proces... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Výkonný riaditeľ írskej rozpočtovej leteckej spoločnosti Ryanair Eddie Wilson pre zmenu uviedol, že je nepravdepodobné, že by sa vyžadovali pečiatky. Podľa neho je nemožné nariadiť takéto obmedzenia v Európe. "Vďaka krátkym trasám a slobode pohybu ľudí v Európe ... Myslím si, že na jar a začiatkom leta uvidíme úplne inú politiku. Pečiatky nie sú v skutočnosti dôležité pre krátke a európske cesty," uviedol Wilson. "V Paríži, ak by ste neboli očkovaní ... by ste jednoducho namiesto toho nasadli na vlak," dodal.

Britská vláda už údajne začala považovať takzvané „preukazy slobody“ za prostriedok na zrušenie obmedzení blokovania. V rámci plánu by sa osobám, ktoré majú dvakrát do týždňa negatívny test na čínsky vírus, dostalo osvedčenie do telefónu, čo im umožní vidieť svoje rodiny alebo cestovať bez rúška v rámci Spojeného kráľovstva.

Najbohatší Rus chce dobyť svetové trhy liekom na korovavírus. Testovať sa má aj na Slovákoch.
Ruská farmaceutická spoločnosť Petrovax, ktorú vlastní najbohatší Rus, Vladimir Potanin, vyvíja liek polyoxidonium, ktorý by sa mohol využívať aj pri liečbe koronavírusu. S informáciou prišiel týždenník Trend. Zaujímavé je, že liek sa má testovať... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Petra Demková