Kremeľ odmietol príbehy ruských médií, ktoré tvrdia, že Putin má „tajnú rodinu“
27 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Kremeľ odmietol príbehy ruských médií, ktoré tvrdia, že prezident Vladimir Putin má tretiu tajnú dcéru, pričom dôkazy označil za „nepresvedčivé“ a „nepodložené“, informuje portál RT.


Putinov hovorca Dmitrij Peskov vo štvrtok pre novinárov uviedol, že „sa na dôkazy sám pozrel“ a označil ich za „žltú tlač“.

"Nie je to nič zvláštne. Tieto tvrdenia si nezaslúžia komentár," trval na svojom Peskov, pričom predchádzajúci deň novinárom povedal, že o údajnej tajnej rodine nič nevie.

25. novembra moskovský web „Proekt“ uverejnil článok, v ktorom sa tvrdí, že Putin splodil dieťa v roku 2003, počas jeho prvého funkčného prezidentského obdobia. Tento príbeh zdieľali aj medzinárodné noviny Times of London, Daily Mail, ale aj New York Post.

Trump oznámil, že opustí Biely dom, ak volitelia potvrdia Bidena ako prezidenta
Americký prezident Donald Trump vo štvrtok uviedol, že opustí Biely dom, ak zbor voliteľov zvolí za prezidenta USA jeho protivníka z Demokratickej strany Joea Bidena. Informovala o tom agentúra Reuters. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Podľa tohto článku má Putin dcéru Elizavet so Svetlanou Krivonogikovou, rodáčkou z Petrohradu, ktorá je Putinova dlhoročná priateľka a bola predtým zamestnaná ako upratovačka. Krivonogiková sa údajne zoznámila s Putinom v 90. rokoch.

V roku 2000, keď bol Putin prvýkrát slávnostne inaugurovaný, sa Krivonogikovej rodinné blaho výrazne zlepšilo, a tak sa presťahovala do luxusnejšieho domu na "Kamenné ostrovy" (drahšia štvrť v Rusku), tvrdí Proekt. Autori sa domnievajú, že v tomto období mala nadviazať vzťah s prezidentom Putinom.

Správa tiež naznačuje, že prostredníctvom spojenia s Putinom získala Krivonogiková akcie v ruskej banke a teraz vlastní kombinované aktíva v hodnote 7,7 miliárd rubľov (101 miliónov dolárov).

Rusko štartuje výrobu lietadlových lodí
"Môžete začať stavať", oznámil 25. novembra v Novo-Ogarjove ruský prezident Vladimír Putin šéfovi armádnym lodeniciam Zvezda Igorovi Sečinovi. Zdá sa, že rozkaz časom vojde do histórie a nielen Ruska. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


„Dôvodom tejto tajnosti môže byť skutočnosť, že Krivonogiková má dcéru, ktorá sa narodila v roku 2003. V jej dokumentoch nie je uvedený otec a je známe iba jej priezvisko: Vladimirovna,“ píše Proekt. V Rusku je priezvisko dieťaťa odvodením od krstného mena jeho otca.

Proekt tiež tvrdí, že Elizaveta sa podobá na Putina, pričom hypotézu údajne podporila aj počítačová analýza. Portál neposkytol žiadne fotografie dievčaťa s odvolaním sa na obavy z ochrany súkromia.

Admirál amerického námorníctva neohlásene navštívil Taiwan. Čína sľubuje „nevyhnutnú“ reakciu
Čínske ministerstvo zahraničných vecí v pondelok oznámilo, že uskutoční „nevyhnutnú“ reakciu po tom, čo vysoko postavený admirál amerického námorníctva uskutočnil cez víkend neohlásenú návštevu Taiwanu, informuje portál... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Marek Molnár