Napriek zákazu návštev sa koaliční lídri stretli v nemocnici u Kollára. Riešili rozpad vlády?
25 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

„Ani déšť, ani sníh, ani pláč na fešáky neplatí!“ spieva sa v jednej z piesní Michala Tučného, na našich politikov by zrejme platilo „Ani zákaz návštev na politikov koalície neplatí!“ A to preto, že včera sa všetci lídri koalície stretli na návšteve v nemocnici, kde sa boli napriek tomu, že v nemocnici platí zákaz návštev, radiť s Borisom Kollárom.


Na našej politickej scéne to v ostatnom čase skutočne vrie. Najviac však medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, alebo v skratke povedané, medzi OĽaNO a SaS. Šéfovi víťaznej strany už spor zrejme prerástol cez hlavu, a tak sa snaží zakopať vojnovú sekeru, koalícia sa napriek tomu otriasa v základoch. A to najmä pre slová predsedu OĽaNO, že ak bude niekto pri voľbe nového generálneho prokurátora hlasovať s opozíciou, tak odíde z koalície, informuje portál ereport.sk.
Exmilenku vystriedali štátne limuzíny a politické špičky

Súčasnú turbulentnú politiku teda štyria koaliční lídri riešili včera večer pri Borisovi Kollárovi za múrmi nemocnice sv. Michala. Práve tam sa totiž lieči predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina po ťažkej autohavárii. Z nemocnice sa ozval Boris Kollár prostredníctvom videa na sociálnej sieti aj pred pár dňami aby upokojoval vášne medzi politikmi, teda najmä tými koaličnými, presnejšie medzi Matovičom a Sulíkom.

Do nemocnice za Kollárom ale neprišli iba politické koaličné špičky, ale aj známe tváre šoubiznisu. Šéfa hnutia Sme rodina prišli pozrieť napríklad i jeho stranícki kolegovia poslanec Jozef Lukáč a Eva Hudecová. Návštevu Borisa Kollára podľa e.reportu.sk nevynechala koncom minulého týždňa ani jeho exmilenka Barbora Richterová. Včera večer sa však u neho striedali najmä štátne limuzíny v nich lídri koaličných strán akoby išlo o oficiálne rokovanie vlády. Čo premiér, Veronika Remišová, Richard Sulík s Borisom Kollárom na vskutku nezvyčajnom mieste riešili?

Boris Kollár je ešte stále na lôžku a musí sa zotaviť. Už teraz však plánuje šialený krok
Boris Kollár, zdá sa, už nemieni „nečine“ vylihovať v nemocnici a plánuje sa čo najskôr zapojiť do bežného, aj pracovného, života. A pritom stále nie je fit. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Boli na pretrase dve v súčasnosti azda najhorúcejšie témy?

Nuž teda vážnych tém je na výber veru dosť. Jednou z nich je napríklad riešenie pandemickej situácie, ktorá v ostatnom čase asi najviac znervózňuje viacero vládnych politikov. Verejnosťou sú dobre známe internetové prestrelka medzi premiérom Igorom Matovičom a šéfom rezortu hospodárstva Richardom Sulíkom, ktorí sa už dlhšie doťahujú o najlepšie riešenie koronakrízy, ba dokonca nedávno obaja vyrukovali s dvoma protipandemickými plánmi. Témou samou o sebe, a v súčasnosti, podľa vyjadrenia premiéra, aj veľmi horúcou, je i voľba nového šéfa generálnej prokuratúry, kde sa v kuloároch údajne špekuluje o tajnej dohode niektorých koaličných strán s opozíciou. Z nej to ale ako šéf Smeru-SD Robert Fico tak líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, odmietajú.

Spor Matovič – Sulík graduje? „Už nie je môj kamarát!“ netají premiér na margo ich vzťahu
Prvá vážnejšia roztržka medzi predsedom OĽaNO a šéfom SaS prišla už v máji. Po nej prišlo udobrenie, no „pokoj zbraní“ v ich údajnom „talianskom vzťahu“. vydržal len do uplynulej nedele. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.