Považovala by som za správne, ak by bolo testovanie dobrovoľné
24 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Ak by sa malo realizovať celoplošné testovanie, prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje za správne, aby bolo dobrovoľné. Hlava štátu to uviedla v utorkovom vyjadrení.


Čaputová zároveň v reakcii na aktuálnu politicko-spoločenskú situáciu vyzvala vládu na zmenu prístupu. Poukázala pritom na negatívny dosah pandémie na život obyčajných ľudí, ktorý sa premieta do zvýšenia napätia v spoločnosti. "Pokiaľ ide o emóciu hnevu, sme nad priemerom krajín EÚ,“ upozornila prezidentka.

Je presvedčená, že ľudia vedúci krajinu musia vnímať a chápať tých, ktorí v dôsledku ekonomických prepadov strácajú nádej a zohľadňovať toto pochopenie v krokoch, ktoré prijímajú. "Potrebujeme vidieť zodpovedných politikov, schopných spolupracovať napriek rozdielnosti názorov, potrebujeme vidieť jednotný plán podporený širokou vedeckou obcou, ktorý dá istotu a šancu pripraviť sa na to, čo príde," zdôraznila.

Matovič prezradil, že očkovanie nebude až tak "dobrovoľné". Vyzerá to tak, že bude povinné
Zdá sa, že aj očkovanie nebude úplne celkom dobrovoľné, ale skôr vynútené. Premiér Igor Matovič vyslovil svoju predstavu o tom ako prinútiť ľudí dať sa zaočkovať. Okrem toho, že zrejme bez očkovania, alebo PCR testu nebudú môcť cestovať do... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Za kľúčové v boji s pandémiou považuje obnovenie partnerského prístupu medzi štátom a občanmi. "Som presvedčená, že akceptovanie opatrení zo strany občanov nemožno vynútiť hrozbami, ale argumentáciou, zmysluplnosťou a zrozumiteľnosťou opatrení,“ dodala. Uistila, že chce byť nápomocná v boji s pandémiou. "Sama však potrebujem poznať a dôverovať riešeniam, ktoré nám majú pomôcť," povedala.

Výzvu k zmene prístupu tlmočila hlava štátu predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi (OĽANO). Čaputová pritom zohľadňuje, že pandémia zastihla Slovensko s krízami v mnohých oblastiach a miera problémov, ktorým vláda čelí, je nevídaná. "Slovensko však potrebuje pokojný, vecný a pragmatický prístup pri riešení pandémie a o taký som pána premiéra požiadala,“ dodala prezidentka.

Matovič chce do Vianoc urobiť ďalších osem miliónov testov!
Premiér je testovaním zrejme dokonale posadnutý, pretože kade chodí nič iné nespomína. A jeho množstvá testov sa neustále zvyšujú. Odporcov plošného testovania vôbec neberie do úvahy a kto sa mu postaví čo i len myšlienkovo na odpor, ihneď je... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.