Remišová reaguje na plány Sulíka a Krajčího: Je to presný opak toho, čo treba robiť
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Protipandemické plány vyvolávajú napätie aj vo vnútri koalície. Tie, ktoré predstavili ministri Sulík a Krajčí sa totiž nepáčia ich kolegyni Veronike Remišovej.


Trpezlivosť zrejme už došla aj vicepremiérke a šéfke strany Za ľudí Veronike Remišovej, ktorá vyzýva koaličných partnerov, aby sa už prestali predháňať, počúvali odborníkov a postupovali jednotne. Reagovala tak na protipandemické plány, ktoré predstavili minister hospodárstva Richard Sulík a Marek Krajčí, šéf rezortu zdravotníctva, píše portál hnonline.sk.
Ľudia musia dostávať pravdivé informácie

Na oboch svojich kolegov z vlády zareagovala Remišová jednotne. „Keď každá koaličná strana začne zverejňovať svoje plány na riešenie krízy, ľudia v tom budú mať úplný zmätok. Je to presný opak toho, čo treba robiť,“ vyjadrila sa vicepremiérka, podľa ktorej by sa politici mali sústrediť na to, aby stanovili princípy, podľa ktorých sa bude krajina riadiť a nie „pretekať sa, kto vymyslí krajší plán s krajšími farbičkami.“ Remišová tiež tvrdí, že takéto návrhy sa majú preberať na odbornej úrovni v rámci koalície a verejnosti sa má predstaviť až výsledný plán, podľa ktorého bude štát postupovať.

„Čo sa týka samotného plánu strany SaS, ľudia musia vždy dostávať pravdivé informácie. Návrhy o sledovaní polohy sa objavovali už v marci, no už pol roka je jasné, že mobilní operátori nemajú tak presné údaje o polohe mobilu, aby vedeli povedať, či bol niekto menej ako dva metre od nakazeného človeka,“ hovorí Remišová na časť plánu Richarda Sulíka.
Sulíkov protipandemický plán tiež nie je ideálny

Líderka strany Za ľudí má výhrady aj k návrhu sulíkovcov distribuovať rúška poštou seniorom, pretože toto opatrenie by podľa nej malo význam pred pol rokom a nie teraz Remišová tiež hovorí, že nastavenie parametrov v Sulíkovom pláne je pomaly reagujúce a väčšina by sa mala prejaviť s veľkým oneskorením, preto navrhuje, aby sa manažment pandémie riadil princípmi predvídateľnosti, primeranosti, prioritizáciou a prípravou, dodáva v závere portál hnonline.sk.

Premiér poslal Sulíka so svojim pandemickým plánom do... inej krajiny!
Ak koaličná strana SaS príde s vlastným pandemickým plánom, premiér Igor Matovič (OĽANO) odporúča, aby ho ponúkla krajine, ktorá plán vypracovaný ešte nemá. Matovič deklaruje, že Slovensko v rámci pandémie nového koronavírusu postupuje podľa... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Michal Filek/TASR