Americké médiá legitimizujú teroristické útoky vo Francúzsku (Giulio Meotti)
23 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Giulia Meottiho (Gatestone Institute)


Financial Times nikdy nepochopili, že Francúzsko zápasí s extrémistickým moslimským terorizmom a bojom krajiny za slobodu prejavu. Po masakre na Charlie Hebdo v roku 2015 Tony Barber pre Financial Times napísal, že zmasakrovaní novinári a karikaturisti boli „hlúpi“. Článok bol neskôr upravený, konštatuje pre portál Gatestone Institute taliansky novinár Giulio Meotti.


No nedávno sa to stalo znova. Britské noviny odstránili článok o antiislamistickej politike francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Článok „Macronova vojna proti islamskému separatizmu len ďalej rozdeľuje Francúzsko“, ktorý zverejnil Mehreen Khan, sa objavil v online verzii novín a potom bol tiež odstránený.

Článok tvrdil, že po dvoch popravách v Yvelines a Nice bude Macron v krajine potrebovať šesť miliónov moslimov na odstránenie násilného extrémizmu, ale namiesto toho sa rozhodol vyvolať „morálnu paniku“. Je zrejmé, že článok postuloval, že ak vo Francúzsku dôjde k islamistickým útokom, musí to byť preto, lebo ich prezident vyhľadáva.

Macron sám uvažoval o pokuse vzdelávať Financial Times. „Kto by si pomyslelť, že vyhlásenia hlavy členského štátu G7, môžu byť touto spravodajskou organizáciou skreslené?“ napísal Macron. „Článok ma nesprávne citoval a nahradil „islamský separatizmus“ - termín, ktorý som nikdy nepoužil - za „islamistický separatizmus “, ktorý je v našej krajine realitou. Obviňoval ma zo stigmatizácie francúzskych moslimov pre volebné účely a z podpory ovzdušia strach a podozrenia voči nim“.

Je „Veľký Reset“ pre nás skutočne taký dobrý? (Neil Clark)
21 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Macron ďalej obviňoval anglofónne médiá z nepochopenia toho, čo sa deje na francúzskych predmestiach. "Od roku 2015 sa ukázalo, a to som povedal ešte predtým, ako som sa stal prezidentom, že vo Francúzsku existujú živné pôdy pre teroristov. V určitých okresoch a na internete učia skupiny spojené s radikálnym islamom naše deti nenávisti a vyzývajú ich, aby nerešpektovali naše zákony. To som v jednom zo svojich prejavov nazval „separatizmus“."

"Ak mi neveríte, prečítajte si na sociálnych sieťach príspevky nenávisti zdieľané v mene pokriveného islamu, ktoré vyústili do Patyho smrti. Navštívte okresy, kde sú malé dievčatá vo veku od troch do štyroch rokov  oddelené od chlapcov a od veľmi mladého veku oddelené od zvyšku spoločnosti, vychovávané v nenávisti k hodnotám Francúzska.“

Je to prvýkrát, čo francúzsky prezident takto zaútočil na anglofónne médiá - a Macron mal na to všetky dôvody. Napísal vlastne článok, ktorý publicisti Financial Times nemali odvahu napísať a ich redaktori publikovať, veď náboženský extrémizmus si vyžiadal mnoho obetí aj v uliciach Londýna.

Prestane byť EÚ vazalom USA za pomoci Ruska? (Glenn Diesen)
Komentár Glenna Diesena (RT) Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


V ďalšom rozhovore, ktorý online zverejnil Le Grand Continent, Macron zaútočil na „manipuláciu s históriou“ tými, ktorí o ňom tvrdia, že „nerešpektuje rozdiely“. „Som za úctu ku kultúram, civilizáciám, ale nechystám sa meniť svoj zákon, pretože inde je šokujúci,“ uviedol.

To je tiež zásadný rozdiel medzi Francúzskom a americkým mainstreamom,  ktorý by zjavne chcel zmeniť dátum založenia Spojených štátov. "Projekt 1619" amerického New York Times by mohol slúžiť ako ukážka A pre túto novú "manipulácia dejín".

Macron plánuje bojovať proti „islamistickému separatizmu“. Nevieme, či bude projekt francúzskeho prezidenta úspešný. Nie je nám však dovolené obviňovať Francúzsko z rasizmu a „islamofóbie“, ako to obsedantne robia anglofónne médiá. Zdá sa, že celé americké médiá sa rozhodli obviniť obeť terorizmu.

Podľa Le Monde Macron na nedávnom zasadnutí vlády uviedol : „Zosúladenie s americkým multikulturalizmom je formou porazeneckého myslenia ... Náš model je univerzalistický a nie multikulturalistický ... Malo by vám byť úplne jedno, či je niekto čierny, žltý alebo biely. V prvom rade sú to občania ...“

Starnutie človeka možno zvrátiť, tvrdí izraelská štúdia
Proces starnutia možno skutočne zvrátiť na základnej bunkovo-biologickej úrovni, tvrdia vedci z Tel Avivskej univerzity. Vedecký tím oznámil, že sa mu podarilo zvrátiť proces biologického starnutia v skúmanej skupine skupine starších... Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Macron dokonca usporiadal rozhovor s The New York Times, aby skritizoval anglofónne médiá: „Keď v tejto súvislosti vidím niekoľko novín, ktoré podľa mňa pochádzajú z krajín, ktoré zdieľajú naše hodnoty - novinárov, ktorí píšu v krajine, ktorá je dedičom osvietenstva a francúzskej revolúcie - keď ich vidím legitimizovať toto násilie, keď hovoria, že jadrom problému je, že Francúzsko je rasistické a islamofóbne, potom hovorím, že základné princípy boli stratené “.

V piatok 16. októbra extrémistický moslim sťal v Conflans-Sainte-Honorine učiteľa Samuela Patyho. Denník New York Times vo svojom článku o útoku napísal : „Po smrteľnom útoku nožom na ulici francúzska polícia  zastrelila vraha“. Zdá sa, že anglofónne médiá žijú vo svete hluchom k realite a založenom na imaginárnej viktimizácii; vidia rasizmus tam, kde nie je, a ani nevedia, ako pomenovať, keď sa vo francúzskych uliciach objaví sťatá hlava učiteľa.

Agentúra Associated Press okamžite podľahla lavíne kritiky. Spravodajská agentúra opäť zrušila tweet, ktorý po vlne islamských teroristických útokov obvinil Francúzsko z „podnecovania“ nenávisti voči moslimom. „Je to nielen hanebné, ale aj nebezpečné,“ povedala novinárka Agnès Poirierová. „Associated Press podnecuje nenávisť voči Francúzsku a jeho obyvateľom.“ Aj ona obvinila americké médiá zo „škodlivého prekrúcania faktov a ignorancie“.

Pápež František: Koronavírus odhaľuje „veľké zlo postihujúce svet“
Pápež František vyzval seminaristov v Ríme, aby ponúkli svetu riešenie „veľkého zla“, ktoré ho postihuje, zla, ktoré odhalil koronavírus, prináša Breitbart News. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


V roku 2015 agentúra Associated Press dokonca rýchlo cenzurovala islamské karikatúry Charlie Hebdo. Dôvod? „Zámerne provokatívne“. Evidentne netušia, čo je sloboda prejavu a zdá sa, že nemajú záujem ju brániť.

Keď v roku 2015 došlo k masakru na Charlie Hebdo, anglofónne médiá účinne súťažili o cenzúru karikatúr Mohameda. Veľké americké stanice (CBS, NBC, MSNBC, ABC a CNN) odmietli zobrazovať  karikatúry. Facebook zablokoval francúzsku stránku Le Point, aby zabránil prístupu k problematickým kresbám. Sky News prerušili živé vysielanie, aby sa vyhli ich odvysielaniu. Vtedy sa skutočne začala prejavovať zbabelosť amerických médií. Jediné noviny, ktoré sa vzbúrili proti autocenzúre, boli The Weekly Standard a Free Enquiry, dve médiá s mimoriadne obmedzeným obehom.

V treťom malom časopise Seattle Weekly, reportérka Molly Norrisová solidárne s ohrozenými tvorcami televízneho animovaného seriálu „South Park“ nakreslila karikatúru proroka islamu. Po vyhrážkach smrťou musela zmiznúť. Posledný článok v novinách, ktorý o nej hovoril, uvádzal : "Možno ste si všimli, že stĺpček Molly Norrisovej nie je zahrnutý do vydania tohto týždňa. Je to preto, že Molly už neexistuje ... na radu bezpečnostných špecialistov FBI sa bude sťahovať a zmení si meno ...". Museli by ste vo všetkých amerických mainstreamových médiách veľa hľadať, aby ste našli jediný hlas brániaci Norrisovú.

Rusko obviňuje Západ z „prepisovania“ príčin druhej svetovej vojny
Predseda ruského parlamentu obvinil pri príležitosti 75. výročia Norimberského procesu politikov v iných krajinách z prepisovania histórie o Hitlerovi a holokauste, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


New York Times - zdanlivo z „rešpektu“ k moslimskej viere - cenzurovali mohamedánske karikatúry Charlie Hebdo, obhájili však dielo „Svätej Panny Márie“ od Chrisa Ofiliho, v ktorom je Ježišova matka pokrytá výkalmi a ukazuje genitálie. Zdá sa, že americké médiá preukazujú „rešpekt“ iba voči islamu. 

Francúzsky znalec islamského extrémizmu Gilles Kepel nedávno poznamenal, že súčasná atmosféra vo Francúzsku mu pripomína dobu iránskej fatwy v roku 1989. Za pôvodný román Satanské verše mal byť zavraždený autor Salman Rushdie. Už vtedy obviňovali anglofónne médiá a vydavateľstvá obeť, nie ajatolláhov. Rushdieho kolega Roald Dahl, najpredávanejší autor kníh pre deti, uviedol, že je „nebezpečný oportunista“, zatiaľ čo kráľ literárnych špiónážnych trilerov John Le Carré označil Rushdieho za „arogantného kolonialistu“.

Klenot z Mediny, román americkej spisovateľky Sherry Jonesovej o živote tretej manželky Mohameda, kúpilo a potom skartovalo americké vydavateľstvo Random House. Yale University Press vydala knihu Jytte Klausenovej Kreslené filmy, ktoré otriasli svetom, ale bez kreslených filmov. „Kapitulácia spoločnosti Yale University Press pred hrozbami, ktoré ešte ani len nepadli, bola najnovšou a možno najhoršou epizódou neustáleho odovzdávania sa náboženskému extrémizmu - najmä moslimskému náboženskému extrémizmu, ktorý sa šíri našou kultúrou,“ napísal neskôr Christopher Hitchens.

Švédsko vyšetruje znásilnenie a mučenie dvoch chlapcov migrantami
Dvaja maloletí chlapci, ktorí boli v auguste na švédskom cintoríne brutálne mučení, zbití a znásilnení, opísali pre políciu svoje hrozné utrpenie. Objavili sa totiž nové podrobnosti incidentu, informuje Breitbart News. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Ako tiež môžeme zabudnúť na hanebný zoznam „antiislamských extrémistov“, ktorý zverejnilo Southern Poverty Law Center ? Boli medzi nimi Ayaan Hirsi Ali, bývalý poslanec holandského parlamentu a najslávnejší disident z islamského sveta aj Maajid Nawaz, britský moslim, ktorý bojoval proti radikalizmu - a úspešne.

Kanadský premiér Justin Trudeau nedávno kritizoval Charlie Hebdo a vyhlásil, že sloboda prejavu „má svoje limity“. Trudeau, aby som to uviedol na pravú mieru, nie je Charlie. Je to komunista potvrdzujúci práva skupín, nie liberál potvrdzujúci práva jednotlivca.

Americké médiá dokonale vedia, čo sa deje vo Francúzsku. Vidia učiteľa sťatého za to, že predvádzal karikatúru a diskutoval o slobode prejavu. Vidia novinárov pod dohľadom za kritiku extrémistického islamu. Vidia masakry v kostoloch, separáciu v štvrtiach s vysokým počtom prisťahovalcov a výzvu, ktorú politický islam priniesol pre európsku kultúru a demokraciu. Je však zjavné, že si volia autocenzúru zo strachu, že budú označovaní ako „rasisti“ - alebo dokonca  zavraždení, ako napríklad Samuel Paty. Aby nepôsobili ako zbabelci, hovoria tomu „rešpekt“.

Koniec éry prenosu energie cez kábel?
21 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Anglofónnu kultúru, bohužiaľ, kúsok po kúsku pohltil „priemysel rozmanitosti“. Nie je náhoda, že v mene „rozmanitosti“ americké médiá za posledný rok šikanovali novinárov ako James Bennett či Bari Weiss, ktorí rezignovali z New York Times. V džihádistickej vojne proti Západu opustila anglofónna tlač rady svojich bojovníkov. Je to hanba. Táto vojna na Západe už prebiehala takmer dve desaťročia. Od obdobia, keď sa na oblohe nad Manhattanom objavili dve lietadlá.

Giulio Meotti, kultúrny redaktor časopisu Il Foglio, je taliansky novinár a autor

Vatikán: Sme hrdí na to, že Židov nazývame bratmi a sestrami
Vatikánsky štátny tajomník Pietro Parolin odsúdil nedávny nárast antisemitizmu a vyhlásil, že katolíci sú hrdí na to, že sú so Židmi „bratmi a sestrami“, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020