Šéf slovenskej SIS: Našich poslancov lákajú Číňania na prostitútky
20 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Znie to priam neuveriteľne. Podľa riaditeľa našej tajnej služby čínski diplomati na získanie potrebných informácií lákajú našich poslancov na slovenské prostitútky. Zistil portál topky.sk.


Boje v spravodajských službách sú často spojené aj diplomatickými kruhmi, hoci sa to bežnému človeku môže zdať divné. Naša tajná služba zistila, že niektorí čínski diplomati na Slovensku vôbec nie sú žiadne neviniatka a k cenným informáciám sa chcú dostať za každú cenu a nie raz do vzťahov s politikmi zatiahnu aj naše prostitútky, píše portál topky.sk.
Čínski agenti nadväzujú vzťahy najmä a poslancami

Ilustračné foto. Zdroj: pinterest.com


Riaditeľa tajnej služby Vladimír Pčolinský prezradil napríklad aj to, že ruským diplomatom ide prevažne o budovanie vzťahov s novinármi. Tí čínski zase majú v hľadáčiku poslancov alebo štátnych úradníkov. Šéf SIS to uviedol v diskusnej relácii TV Markíza Na telo plus. Podľa Pčolinského zaujímajú Číňanov najmä technológie, presadzovanie vlastných firiem a majú veľký záujem participovať na budovaní 5G siete. „Ešte ich zaujíma biznis, duševné vlastníctvo a najmä naši poslanci. Sú špecialisti na to, že im ponúkajú slovenské prostitútky,“ šokuje šéf SIS.

Riaditeľ tajnej služby sa tiež vyjadril, že na nebezpečnosť takýchto kontaktov už v poslednej dobe upozorňoval viacerých politikov. „Takéto veci sa dejú a je to potom dosť trápne potom,“ poznamenal Vladimír Pčolinský, podľa ktorého nejde o pokus o vydieranie, ale skôr o nadviazanie bližšieho vzťahu s poslancami. bližší vzťah. „Keď sme to už spolu robili, môžeme spolu robiť aj biznis,“ dodal Pčolinský. Poslanci podľa neho dostávajú napríklad aj ponuky na cestu do Číny.

Bývalý šéf SIS Ján Valko odmieta, že Vadalovi posúval informácie
31 | 03 | 2019 | Roman Suchý, tasr

Rusi majú záujem o novinárov, ale aj študentov

Na druhej strane, ruskí diplomati, ktorí na Slovensku pôsobia pod krytím, sa zase zameriavajú na novinárov. Stretnú sa s nimi a nadviažu vzťah napríklad pri vodke. „Rusi sú argumentačne pomerne presvedčiví, a potom novinár v médiu, v ktorom je, prináša nekritický pohľad na to, čo sa deje v Rusku. A zároveň tou hlavnou úlohou je spochybniť vzťahy medzi Slovenskou republikou a ostatnými členskými štátmi EÚ alebo NATO,“ doplnil šéf SIS. Podľa Pčolinského sú Rusi v nadviazaní kontaktov úspešní predovšetkým v printových médiách. Zaujímajú ich aj kontakty na predstaviteľov štátnej správy, na ústavných činiteľov, alebo predstaviteľov akademickej obce či študentov, lebo práve v ich prípade si môžu budovať nové kontakty do budúcna. Predmetom záujmu Rusov je aj správa duševného vlastníctva či jadrová energia.

Vladimír Pčolinský si myslí, že opoziční poslanci majú k ruským a čínskym spravodajským službám bližšie. To však neznamená, že nie je „záujem“ aj o koaličných, keďže tí aktuálne vládnu. „No keď sa nepodarí koaličný, tak je dobrý aj opozičný poslanec,“ vraví šéf SIS, podľa ktorého v prípade vzťahov s Američanmi ide o partnerské služby, takže tí s nami zdieľajú cenné informácie. Aj v tomto prípade sa však nájde negatívna skúsenosť. „Bez nášho vedomia tu nejaké operácie nejaká západná služba vykonávala, ale potom, keď sme na to prišli, sme si to vysvetlili,“ uzavrel podľa portálu topky.sk trochu tajomne riaditeľ našej tajne služby.

Pri previerkach M. Jankovskej mala NBÚ hodnotenie od SIS, jej šéf nespresnil aké
Slovenská informačná služba (SIS) poskytla Národnému bezpečnostnému úradu (NBÚ) pripomienky týkajúce sa bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej pri poslednom otvorení jej bezpečnostnej previerky v roku 2019. Či tak... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | TASR