Europoslanec Radačovský: Neodsudzujem Slovákov, ktorí chcú odísť z EÚ
20 | 11 | 2020 I Michal Filek

"Je krátkozraké stotožňovať budúcnosť Európy s budúcnosťou Európskej únie," napísal na svojom statuse na facebooku europoslanec Miroslav Radačovský. 


Status uverejnil po tom, ako na výbor NR SR pre európske záležitosti vyslal svoje asistentky a tie mu sprostredkovali vystúpenia kolegu a kolegyne z Europarlamentu Šimečku a Lexman.

"Nikdy nebudem odsudzovať, ba dokonca útočiť na tých občanov Slovenska, ktorí zastávajú názor, že je potrebné z EÚ odísť. Občania s týmto názorom sú predsa v drvivej väčšine rozumní Slováci, pohybujem sa medzi Slovákmi a viem, čo je potrebné pod týmto názorom rozumieť. Aj občania s týmto názorom vedia, že žijeme v Európe a okrem toho, že sme predovšetkým Slováci," píše Radačovský.

Čarnogurský: Žiadne americké základne na Slovensku!
Bývalý premiér a expredseda KDH Ján Čarnogurský vyzval mimoparlamentné strany, aby spolu začali komunikovať o spolupráci do parlamentných volieb. Mali by tak urobiť preto, aby nepredalo 10% hlasov, ktoré zastupujú. Čarnogurský to povedal počas... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Michal Filek


Podľa neho sme aj Európania a bez ekonomickej, prijateľnej kultúrnej a inej spolupráce nemôžeme ako štát vo svete jednoducho existovať. "Nevyčítajte preto občanom, že majú takýto názor. Občania s týmto názorom totiž nechcú odísť z Európy, oni chcú odísť z byrokratickej inštitúcie súčasnej únie z dôvodu, že táto inštitúcia si čoraz viac uzurpuje právo rozhodovať o živote, kultúre a hodnotách národných štátov. Takáto je totiž pravda a kto tvrdí opak, buď tomu nerozumie alebo jednoducho nechce rozumieť. Vždy by sme mali rešpektovať vôľu väčšiny občanov a to objektívne, pokojne, bez vášní a urážok pre iný názor."

Radačovský si, podľa vlastných slov, veľmi dobre uvedomuje, že skoro 60% občanov SR súhlasí s tým, aby sme boli členmi EÚ.  "Môže to byť z dôvodu, že si v Únii našli prácu, ktorú nemali na Slovensku a to prácu lepšie platenú. Môže to byť z dôvodu, že podľahli akejsi zvláštnej propagande, že by nemohli cestovať do zahraničia, v zahraničí pracovať, že by zo Slovenska odišli zahraniční investori a podobne. Ako keby Nóri, Švajčiari a Briti nemali možnosť cestovať do zahraničia, v zahraničí študovať a pracovať."

Radačovský žaluje Matoviča na Európskej komisii. Zneužíva núdzový stav, tvrdí
Europoslanec Miroslav Radačovský na svojej sociálnej sieti uviedol, že v poslednom čase podal viacero právnych sťažností a podnetov na relevantné inštitúcie Slovenska. Podľa jeho názoru, už na vnútroštátnej úrovni urobil všetko, čo bolo v jeho... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


V čase, keď sa Radačovský  uchádzal pred voľbami do EP o hlasy občanov,  zverejnil svoj postoj k EÚ: "Tvrdím, že pokiaľ sa EÚ nevráti k pôvodnému účelu jej vzniku, pokiaľ sa nezreformuje na spoločenstvo rovnocenných národných štátov, bude to viesť k snahám jednotlivých štátov na vystúpenie z EÚ a v konečnom dôsledku aj k možnému jej zániku.“ Na tomto tvrdení vraj stále trvá.

"Je krátkozraké stotožňovať budúcnosť Európy s budúcnosťou Európskej únie tak, ako si to predstavujú niektorí europoslanci. Slováci a Slovenky, slovenskí patrioti, hlavu hore!" dokončil svoj status Miroslav Radačovský.

EÚ uvažuje o vyriešení krízy po tom, čo Maďarsko a Poľsko zablokovali rozpočet
Francúzsky minister pre európske záležitosti Clément Beaune uviedol, že Európska únia uvažuje o vyriešení "politickej krízy" po tom, čo Maďarsko a Poľsko vetovali rozpočet na obdobie 2021 až 2027 v súvislosti s obavami z ustanovenia „právneho... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Marek Molnár