Zakázané video európskych lekárov: Niet žiadnej pandémie, väčšina testov je falošná
19 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

„Je dosť naivné očakávať, že pandémiu zastavia stredoveké metódy ako izolácia a rúška,“ tvrdí ruský lekár Alexander Mjasnikov. Uviedol portál Yandex.ru.


„Neexistuje žiadna pandémia a nárast počtu oficiálne chorých na COVID-19 je dôsledkom falošne pozitívnych testov, ktorých počet dosahuje až 90 %.“ Toto vyhlásenie urobili európski lekári a vedci z Mimoparlamentného výboru pre preskúmanie koronavírusu. Ruská herečka a televízna moderátorka Mária Šukšinová prezentovala toto „zakázané“ video na sociálnych sieťach. Pritom vyzvala ľudí, aby sa spamätali. Ruskí odborníci zároveň prezentovali nové zistenia o nákazlivosti COVID-19.



Falošné testy?

Stretnutie „Mimoparlamentného výboru pre preskúmanie koronavírusu“ otvoril nemecký lekár Heiko Schöning. Oznámil povestné dve novinky. Dobrú a zlú. Podľa neho neexistuje v Nemecku žiadna lekárska pandémia. Za to ale existuje obmedzovanie občianskych práv.


Súhlasí s ním i imunologička a molekulárna biologička profesorka Dolores Cahill z Írska: „V čase vyhlásenia pandémie generálnym riaditeľom WHO 11. marca 2020 bol celkový počet úmrtí na koronavírus na celom svete iba 1% z ročnej úmrtnosti na chrípku. Nebol dôvod vyhlásiť pandémiu“.


„COVID je vojna proti ľuďom,“ varuje uznávaná ruská herečka
„Rúško ​je ​proti COVID účinné ako sieť proti komárom. Neexistuje žiadny boj proti vírusu, ale boj proti ľudským právam,“ tvrdí Mária Šukšinová. Uviedol portál Tsargrad.tv. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

„Obzvlášť zvláštna je situácia v mnohých ázijských krajinách,“ dodal Schöning. Napríklad v Thajsku zaviedli lockdown kvôli 70 úmrtiam.


Praktická lekárka Elke De Klerk z Holandska tvrdí, že paniku vyvolávajú hlavne chybové testy. „Testy nie sú schopné odhaliť COVID-19. Preto je 89 až 94 % PCR testov falošne pozitívnych. Čo bolo nakoniec i oficiálne priznané,“ zdôraznila.


Diskusiu lekárov vo video formáte zverejnila herečka Maria Šukšinová v sieti Telegram. Hlavne preto, že bolo odstránené z Facebooku i Instagramu.


„Bravo čestným a odvážnym lekárom z rôznych krajín! Aká je ruská realita? Všetci naši významní virológovia a epidemiológovia, akademici a profesori, Čučalin, Gundarov, Vorobjov, Filatov, Zverev, Redko a dokonca i Rošaľ tvrdia, že koronavírus nie je nebezpečnejší než chrípka. Vláda ho však postavila na úroveň moru, cholery a kiahní. Len aby mohla ospravedlniť svoje opatrenia na priškrtenie obyvateľov,“ napísala Šukšinová. Čím viac sa o koronavíruse hovorí, tým menej skutočných informácií paradoxne máme.


Blaha: Ak nedostal dodatočne pokutu za rúško Matovič na svadbe, tak nemôže nikto
Ľuboš Blaha vo svojom statuse na facebooku upokojuje účastníkov utorkových protestov. Podľa neho nemusia mať strach, že by dodatočne dostali pokutu za to, že nemali na sebe rúška. Ak pokutu nedostal Matovič za nenosenie rúška v lete na svadbe,... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Michal Filek

Dva kľúčové dni

Doktor Jevgenij Komarovský odhalil predtým neznámy fakt. Koronavírus je najnákazlivejší dva dni pred objavením prvých príznakov. Podľa neho je teda osoba najsilnejším prenášačom, keď vyzerá v podstate zdravo. Pokojne chodí do práce a kontaktuje sa s ľuďmi. Preto ten nekontrolovaný nárast.


S výskytom kašľa a horúčky prudko klesá šírenie vírusu do okolitého prostredia. Na piaty až šiesty deň pacient prakticky prestáva byť nákazlivý. „Tak to funguje u 80 % ľudí,“ súhlasí Alexander Mjasnikov, hlavný lekár Mestskej kliniky č. 71 v Moskve.


Denné „korona čísla“ nič nevravia a sú iba „aritmetikou zastrašovania“, tvrdí ruský lekár
Alexander Mjasnikov na príklade myxomatózy austrálskych králikov ukazuje, že každá epidémia raz skončí vytvorením imunity. Uviedol portál Tsargrad.tv. Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

Podľa Mjasnikova sa po potvrdení koronavírusu možno objaviť v spoločnosti najskôr po desiatich dňoch po prvých príznakoch. Treba ešte ale vydržať ďalšie tri bezpríznakové dni. Takže spolu 13 dní. „Ak trvali príznaky 14 dní, treba vydržať 14 plus tri dni. Teda 17 dní. V prípade pozitívneho testu bez príznakov možno medzi ľudí na 7. deň,“ tvrdí Mjasnikov.



Kto je imúnny

Kandidát lekárskych vied, docent Katedry mikrobiológie a virológie na Štátnej lekárskej univerzite v Jaroslavli Andrej Cvetkov považuje za nesprávne spájať rast ochorení s nákazlivosťou. „Ako to spolu súvisí? Pracujem priamo na oddelení covid. Existujú jasné štatistiky o miere nákazlivosti. Hlavne u ľudí nad 65 rokov. U mladých ide hlavne o narkomanov či pacientov s bronchiálnou astmou. Ak už majú poškodené pľúca, sú prirodzene ohrozenejší,“ uviedol Cvetkov.


Dokladuje, že sú ľudia, ktorí sú v kontakte s pacientmi, ale neochorejú. Naopak, niektorí sa nakazili v izolácii. Príčinou sú teda vonkajšie neinfekčné faktory a zdravotný stav konkrétnej osoby. „Zdraví ľudia bez metabolických porúch s fungujúcim hormonálnym a imunitným systémom jednoducho infekčnými chorobami netrpia,“ vysvetlil Cvetkov.


Medveckého "predviedli" lebo vraj neposlúchol výzvu verejného činiteľa
Poslanca Národnej rady SR Andreja Medveckého (ĽSNS) polícia predviedla na utorkovom proteste, pretože neuposlúchol výzvu verejného činiteľa. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády. Medveckého podľa neho... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Michal Filek/TASR

„Paradoxný“ vírus

Cvetkov tiež upozornil na „mikrobiologické zlyhanie“ koronavírusu. Vďaka tomu je COVID-19 záhadný a zákerný. Podľa neho sa vírus nemôže súčasne prejaviť na troch rôznych miestach. Teda spôsobiť stratu čuchu, chute i poškodiť pľúca.


„Vírus z nejakého dôvodu narúšať plodnosť mužov. U detí zasa po niekoľkých mesiacoch ohrozuje celkovú imunitu. Ukázalo sa, že o vírusoch vlastne vôbec nič nevieme. Nemáme dokonca ani jednotnú teóriu o ich pôvode,“ doplnil Cvetkov.


Podľa Mjasnikova treba rátať s „koronavírusovými vlnami“ a vytvoriť zodpovedný systém zdravotnej starostlivosti.



Rúška nefungujú

„Nie je to až také ťažké. Netreba na to špeciálne lekárov trénovať či robiť zložité molekulárne pokusy. Potrebujeme ambulantnú službu, zabezpečiť prepravu infekčných pacientov a následnú starostlivosť. Potom bude možné prestať so stredovekými metódami ako karanténa a rúška,“ zdôraznil Mjasnikov.


Podľa neho je dosť naivné očakávať, že pandémiu zastaví izolácia a rúška. Potvrdzujú to skúsenosti mnohých európskych krajín. Napriek rúškam, ktoré používajú od februára, zaznamenávajú rekordný nárast úmrtnosti. „Jediným východiskom je preto správne nastavenie systému zdravotnej starostlivosti,“ uzavrel Mjasnikov.


Uvoľňovanie protipandemických opatrení: kiná nepremietajú, plavárňam sa otvárať neoplatí
Premiér Matovič síce povolil za určitých okolností otvoriť kiná, divadlá a tiež posilňovne či plavárne, mnohým sa to pre vysoké náklady jednoducho neoplatí. Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.