„COVID je vojna proti ľuďom,“ varuje uznávaná ruská herečka
28 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

„Rúško ​je ​proti COVID účinné ako sieť proti komárom. Neexistuje žiadny boj proti vírusu, ale boj proti ľudským právam,“ tvrdí Mária Šukšinová. Uviedol portál Tsargrad.tv.


Zaslúžilá umelkyňa Ruskej federácie Mária Šukšinová varuje pred „COVID vojnou“ proti ľuďom. Domnieva sa, že povinné nosenie rúšok pre všetkých ruských obyvateľov nielenže porušuje ich práva, ale predstavuje aj nebezpečenstvo pre ich zdravie. „Dejú sa strašné veci ...“ zdôraznila.


Šukšinová tým reagovala na zavedenie povinného celoplošného režimu nosenia rúšok v Rusku, ktorý inicioval Rospotrebnadzor.


Herečka sa opiera o závery mnohých lekárskych špecialistov. Tí upozorňujú, že neustále nosenie ochranných prostriedkov brániacich plnohodnotnému dýchaniu nepriaznivo ovplyvňuje zdravie.


Matovičova klauniáda a falošný pocit geniality, aj takto vidia nášho premiéra v zahraničí
Premiér Igor Matovič mal pred voľbami veľa sympatizantov, po nástupe korony sa však ich počty začali pomerne výrazne zmenšovať. Všimli si to aj v zahraničí, kde dokonca predpovedajú pád jeho vlády. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

„Čítala som komentáre významných lekárov. Člena Ruskej akadémie vied Vitalija Zvereva, tiež Filatova, Čuchalina a Gundarova. Ďakujem im, že hovoria pravdu o tomto podvode. Podľa niektorých je rúško ​​proti COVID účinné ako sieť proti komárom. Napriek tomu mnohé médiá robia z ľudí zombie. Neexistuje žiadny boj proti vírusu, ale boj proti ľudským právam. Toto je skutočná COVID vojna proti ľuďom. Nemá nič spoločné s medicínou,“ prízvukuje ruská zaslúžilá umelkyňa.


Šukšinová dodala, že sa rozprávala i s talianskymi lekármi. Mnoho z nich je podľa nej znepokojených povinným používaním ochranných prostriedkov.


„Rúško škodí. Treba to hovoriť otvorene. Veľa ľudí ho jednoducho nemôže nosiť. Napríklad alergici sa kvôli nemu doslova dusia. Znepokojujúca je aj situácia ľudí nad 65 rokov. Pripravili ich o bezplatné cestovanie. Hoci nebola zavedená karanténa ako na jar, zablokovali im karty. Ich rozhorčenie je oprávnené,“ uzavrela herečka.


Uznávaní vedci vyzvali Matoviča, aby robil premyslenejšie kroky v boji s pandémiou!
Slovenskí vedci vyzývajú na zomknutie sa, ale aj za lepšiu komunikáciu s verejnosťou, aby stúpala dôvera občanov v koronavírusové opatrenia, a aby nedochádzalo k zbytočnému rozdeľovaniu spoločnosti. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.