Kvietik a Kožuch cez Vianoce na väzenskej strave
19 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Kvietik s Kožuchom, ktorých zadržala NAKA pri akcii Dobytkár, sú stíhaní za korupciu. Snažili sa síce dostať z väzby na slobodu, súd ich žiadosť ale zamietol.


Najvyšší súd včera rozhodol, že finančník Martin Kvietik a bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj Kožuch zostávajú do 1. apríla 2021 vo väzbe, píše portál tvnoviny.sk.
Akcia Dobytkár stála slobodu aj Norberta Bödöra

O predĺžení väzby informovala informovala Alexandra Važanová, hovorkyňa Najvyššieho súdu. Najvyšší súd teda nevyhovel sťažnosti obvinených proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 5. novembra, ktorý im predĺžil väzbu. „Senát Najvyššieho súdu dospel k záveru, že dôvody kolúznej väzby sú u oboch obvinených, v tomto štádiu konania, dané. Senát zároveň väzbu obvinených dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil,“ doplnila hovorkyňa.

Kvietik si ako „gestor“ vyberania úplatkov v kauze Dobytkár budoval luxusné sídlo
Syn legendárneho herca Štefana Kvietika Martin Kvietik čaká v priebehu vyšetrovania kauzy Dobytkár vo väzbe. V úplatkárskej megakauze Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA) mal pôsobiť ako „stranícky gestor“, medzitým si kúpil a rekonštruoval... Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok


Kvietik s Kožuchom sú stíhaní pre pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom. Polícia ich zadržala 22. apríla v rámci akcie Dobytkár. Národná kriminálna agentúra v rámci tejto akcie obvinil do polovice júla 21 fyzických a sedem právnických osôb, pričom väzobne stíhajú sedem ľudí. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

V rámci akcie Dobytkár na začiatku júla polícia zadržala aj podnikateľa Petra K. a nitrianskeho podnikateľa Norberta B., ktorého však sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu Michal Truban do väzby nezobral. Trojčlenný senát Najvyššieho súdu však 9. júla vyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu Trubana a Norberta B. do väzby predsa len zobral. O deň neskôr skončil vo väzbe aj Petra K, dodáva na záver portál tvnoviny.sk.

Juraj Kožuch si (zatiaľ) môže vydýchnuť. NAKA zastavila prípad podozrivých dotácií na Orave
Elitní policajti prípad zastavili najmä preto, že Kožuchovi z PPA korupčný úmysel, v prípade státisícových dotácií, nedokázali. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.