Viac ako 20 zatknutí po pochode MAGA vo Washingtone
18 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Niekoľko hodín po sobotňajšom „Miliónovom pochode MAGA“ bolo v súvislosti s násilím zatknutých vyše 20 ľudí. Trumpovi priaznivci boli zasiahnutí ohňostrojom len pár blokov od Bieleho domu, informuje Fox News.


Polícia zatkla podozrivého v súvislosti s ohňostrojmi, ktoré boli odpálené v reštaurácii vo Washingtone DC a podľa správ zasiahli Trumpových priaznivcov po sobotňajšom pochode „MAGA Million March“.




Video z incidentu ukazuje veľký dav, ktorý postupuje k reštaurácii P.J. Clarke len pár blokov od Bieleho domu. Uprostred prudkej konfrontácie medzi malou skupinou priaznivcov Trumpa a nepriateľským davom niekto odpálil ohňostroje, ktoré explodovali na terase. Keď sa obe strany snažili opustiť oblasť skôr, ako dorazia policajti, nastal chaos. Všade lietali petardy a nebolo jasné, či bol výbuchmi niekto zranený.


V Bratislave sa opäť protestovalo proti bezpráviu - médiá opäť mlčia (VIDEO)
Dnes prišli ľudia v stovkách pred Úrad vlády so zapálenou sviečkou a spievali našu krásnu hymnu. Pretože im záleží na Slovensku a nechcú, aby im už viac vláda ubližovala. Naše mamy a otcovia, naši susedia, naši kamaráti, píše vo svojom statuse... Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Gabriel Matta



V nedeľu polícia uviedla, že v súvislosti s ohňostrojom zatkla 26-ročného Javiena Michaela Dawsona. Informovala o tom agentúra WRC-TV. Obvinili ho z útoku nebezpečnou zbraňou.

Išlo o jedno z viac ako 20 zatknutí, ktoré sa udiali v reakcii na vzniknuté násilie. To nasledovalo niekoľko hodín po tom, čo sa v sobotu vo Washingtone zhromaždili desaťtisíce priaznivcov Trumpa. Opakovali prezidentove tvrdenia o podvodoch s voličmi a vyzvali ho, aby nepriznal zvolenie Joeovi Bidenovi.

Mikulec sa vyhráža: Polícia zasiahne proti prípadným utorkovým demonštráciám
Polícia zasiahne proti demonštrujúcim, ktorí sa v utorok 17. novembra plánujú zúčastniť na ohlásených protestoch. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Vznikol chaos po tom, čo sa proti sebe pustilo niekoľko pro- a protitrumpovských frakcií. Čierne odetí členovia skupiny Refuse Fascism sa dostali do slovnej potýčky s podporovateľmi Trumpa. Účastníci demonštrácie zatlačili rozpálených protestantov až k policajtom, snažiacim sa udržať poriadok.

Medzi zadržanými bolo šesť osôb obvinených z trestného činu držania zbraní a dvaja boli obvinení z útoku na policajta, informoval denník New York Post. Ďalší boli obvinení z útoku, krádeže alebo výtržníctva.

17.november: opozícia, ale aj Ultras sa chystajú do ulíc, polícia hlási: Pripravení! Žeby opäť MELA?
V utorok 17. novembra sa opäť chystajú pred Úradom vlády SR, no nielen tam, protesty proti vláde Igora Matoviča. Tie pred mesiacom skončili tvrdým zásahom polície, ako dopadnú tieto? Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.