V Pellegriniho ankete o predčasných voľbách zahlasovalo už vyše 91-tisíc ľudí. Danko nechce strácať čas
17 | 11 | 2020 I Michal Filek/tasr

Strana Hlas-SD spustila v utorok internetovú anketu o predčasnom ukončení volebného obdobia Národnej rady (NR) SR i o možnej podpore vyhlásenia referenda. Od desiatej rána do šiestej hodiny večernej sa do nej zapojilo takmer 90-tisíc ľudí a stále pribúdajú ďalší. Dá sa predpokladať, že onedlho prekročí 100-tisícovú hranicu. Pre zaujímavosť, na vyhlásenie referenda je potrebné zozbierať 350-tisíc súhlasných podpisov. 


Pellegrini povedal, že nastal čas, aby občania vyjadrili svoj názor a ovplyvnili dianie v SR, keďže opozícia nemá dostatok síl na "zvrhnutie" vlády, či na zmeny pomerov v krajine. Anketa má trvať počas aktuálne platného núdzového stavu.

"Vláda porušuje demokratické práva. Premiér sa hrá na vládcu, od ktorého vôle závisí, čo ľuďom dovolí, čo zakáže. Opozícii sa vyhráža, že si po jej členov príde NAKA a že majú len ticho sedieť, šuchať nohami a užívať si posledné dni na slobode," vyhlásil Pellegrini.

Hlasáci spustili hlasovanie o konci Matovičovej vlády. Za pár minút podpísali tisíce ľudí (AKTUALIZOVANÉ)
Hlas-SD o 10.00 spustil internetové hlasovanie o vyhlásení referenda o predčasných voľbách. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Peter Pellegrini. Za 20 minút ju podpísalo viac ako 4300 ľudí, za 27 minút už 8600. Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Michal Filek


SNS víta iniciatívu viacerých parlamentných strán vyvolať referendum za predčasné parlamentné voľby a podporuje všetky ich legitímne aktivity smerujúce k naplneniu tohto cieľa. Zároveň strana vyzýva Pellegriniho, aby nestrácal čas a pridal sa k ich zberu podpisov pod petíciou za vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách, ktoré už má strana k dispozícii.

"SNS je pripravená operatívne usporiadať okrúhly stôl demokratických opozičných strán, ktoré sú ochotné spolupracovať a podieľať sa na spoločnom, koordinovanom postupe nielen pri efektívnom zbere podpisov, ale aj v prípade vyhlásenia referenda na politickej podpore účasti občanov Slovenskej republiky pri hlasovaní o skrátení volebného obdobia súčasného parlamentu," dodala strana.

Pellegrini: Mám opäť pocit, že sa šliape po občianskych právach a slobodách
Po 31 rokoch od Nežnej revolúcie mám opäť pocit, že sa šliape po slobodách a právach občanov Slovenskej republiky. V utorok to vyhlásil expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) s tým, že na to upozorní večer symbolickým zapálením sviečky. Zároveň si... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | tasr