Hlasáci spustili hlasovanie o konci Matovičovej vlády. Za pár minút podpísali tisíce ľudí (AKTUALIZOVANÉ)
17 | 11 | 2020 I Michal Filek

Hlas-SD o 10.00 spustil internetové hlasovanie o vyhlásení referenda o predčasných voľbách. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Peter Pellegrini. Za 20 minút ju podpísalo viac ako 4300 ľudí, za 27 minút už 8600.  


Po štyroch hodinách sa do ankety zapojilo už 54 000 ľudí a ich počet stále rastie.

"Na tejto stránke môžete svojím hlasovaním vyjadriť svoj postoj k ďalšiemu zotrvaniu súčasnej vlády a jej predsedu Igora Matoviča," píše sa na stránke.

"Práve Igor Matovič pred tohtoročnými parlamentnými voľbami vyhlásil, že takéto internetové ankety musia byť pre politikov záväzné a že schválené výsledky sa musia všetky objaviť v programovom vyhlásení vlády. Sme presvedčení, že presne tak musia byť pre vládu záväzné výsledky aj tejto ankety, zvlášť, ak sa na nej zúčastní dostatočný počet ľudí. Preto sa vás pýtame na kľúčovú otázku: Súhlasíte s tým, aby poslanci Národnej rady Slovenskej republiky schválili návrh ústavného zákona, ktorým sa skráti volebné obdobie parlamentu a vyhlásia sa predčasné parlamentné voľby v roku 2021?"

Ľudia na Slovensku už protestujú proti tejto vláde
V nedeľu 15. novembra sa uskutočnil sviečkový pochod proti vláde Igora Matoviča. Asi 2000 tisíc ľudí prišlo pokojným spôsobom vyjadriť svoju nespokojnosť a frustráciu zo situácie, ktorá na Slovensku nastala. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Pellegrini avizoval, že ak na www.referendum2021.sk zakliknete áno, tak súhlasíte s tým, aby sa na budúci rok uskutočnili nové parlamentné voľby. Expremiér na tlačovke avizoval, že anketa potrvá do skončenia núdzového stavu, s ktorým nesúhlasí.

"Ak takýchto hlasov v ankete bude väčšina, predložíme do Národnej rady Slovenskej republiky tento návrh ústavného zákona a požiadame ju, aby ho schválila. Vládna koalícia disponuje ústavnou väčšinou, a preto ak si naozaj váži vôľu ľudu, ako to Igor Matovič deklaruje, môže bez akýchkoľvek problémov takýto zákon prijať."

Ak sa parlament rozhodne nerešpektovať vôľu ľudí, Hlas je pripravený aj na takúto alternatívu. "Preto sa vás pýtame aj na druhú otázku: Ak parlament neschváli skrátenie svojho volebného obdobia, podporujete vyhlásenie referenda s touto otázkou a ste pripravení podpísať sa pod petíciu na jeho vypísanie a následne sa ho aj zúčastniť?" informujú na stránke.

Fico kritizuje prepojenie vlády a firmy dodávajúcej antigénové testy. Zmluva je nezákonná!
Už pred niekoľkomiliónovým nákupom antigénových testov od trnavskej firmy sa hromadne diskutovalo o tom, že voči štátu má nedoplatky, a tak s ním nemôže obchodovať. Na protizákonnosť zmluvy opäť upozorňuje aj predseda Strany... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Politológ Michal Vašečka v TA 3 uviedol, že je právom opozície sa snažiť o pád vlády. Akurát si, podľa neho, mohli na to vybrať iný deň, ako 17. novembra.

V tejto súvislosti Pellegrini vyhlásil: "Ako bývalí premiér nemôžem vyzývať ľudí, aby porušovali zákony a prišli dnes na zhromaždenie. Ja sám pôjdem večer zapáliť sviečku, aby som si sviatok uctil," vyhlásil líder, podľa prieskumov momentálne najsilnejšej politickej strany.

Aktualizované dňa 17.11.2020 o 14:05

Správa bola v prvom odseku aktualizovaná o najnovšie čísla.

AKTUÁLNE: Premiér nepočíta s tým, že otvorí celú ekonomiku pred Vianocami. Nakupujte rýchlo darčeky!
Premiér dnes oznámil, že "Do Vianoc chcem znížiť denný limit pozitívnych testov na 500". On sám a jediný. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR