„Už sa začal krvavý masaker“: USA čelia dvojitej recesii, tvrdí skúsený ekonóm
14 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Miera nezamestnanosti minulý mesiac v Spojených štátoch prudko poklesla, pričom počet infikovaných koronavírusom prudko stúpol. Čísla boli dokonca nad očakávania ekonómov, informuje portál RT.


Kanál Boom Bust od spoločnosti RT prehovoril s Jeffreyom Tuckerom z Amerického inštitútu pre ekonomický výskum o súčasnej ekonomickej situácii.

Bude takmer nemožné mať nejaké dobré ekonomické správy, prehlásil Tucker, „vzhľadom na kalamitu, ktorú USA tento rok zažili“ a na skutočnosť, že „Fed iba rozhadzuje peniaze ako blázon“.



„Je veľmi možné, že sa na konci tohto roka pozrieme späť a spýtame sa, prečo sme bez zjavného dôvodu zničili najsilnejšiu ekonomiku na svete, iba čisto politickou panikou?,“ ďalej poznamenal skúsený ekonóm. Podľa ekonóma je ďalšia recesia „veľmi pravdepodobná“.

"Už sa začal krvavý masaker, je mi ľúto, že to musím povedať, ale plne sa objaví v prvom alebo druhom štvrťroku budúceho roka,“ dodal na záver Jeffrey Tucker pre kanál Boom Bust.

Ruská ekonomika vykazuje silné známky zotavenia z pandémie
Ruská ekonomika sa v treťom štvrťroku zmenšila o 3,6 percenta, pričom ide o viac ako dvojnásobné zlepšenie oproti osempercentnému poklesu v predchádzajúcom štvrťroku, keď vláda vypla ekonomiku, aby sa pokúsila potlačiť prepuknutie epidémie... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Marek Molnár