Trump naznačil, že je schopný vzdať sa funkcie, ak zlyhajú jeho súdne obštrukcie
14 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Donald Trump uznal, že v Bielom dome možno nezostane ďalšie štyri roky, aj keď dúfa, že prostredníctvom súdnych sporov zvráti deklarované volebné víťazstvo Joea Bidena, informuje portál RT.


Trumpova administratíva ešte musí formálne uznať predpokladané volebné víťazstvo demokratov a dokonca Bidenovi zabránila v prijímaní spravodajských brífingov. Prezident však počas poznámok k americkému vládnemu programu vývoja vakcín proti Covid-19 skĺzol od témy, pričom uznal, že jeho prezidentský protivník môže nakoniec zvíťaziť.

„Kto vie, kto vyhrá voľby? Hádam to ukáže čas. Ale môžem vám povedať, že čokoľvek sa v budúcnosti stane, táto krajina sa nedostane do výluky," uviedol Trump pri diskusii o svojom stanovisku k obmedzeniam spojených s Covid-19.

Jeho komentáre sa zhodujú so správou moderátora Fox News Geralda Riveru, ktorý tvrdil, že s prezidentom telefonicky hovoril o spornom hlasovaní volieb.

„Už sa začal krvavý masaker“: USA čelia dvojitej recesii, tvrdí skúsený ekonóm
Miera nezamestnanosti minulý mesiac v Spojených štátoch prudko poklesla, pričom počet infikovaných koronavírusom prudko stúpol. Čísla boli dokonca nad očakávania ekonómov, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Marek Molnár


"Povedal mi, že je realista, povedal mi, že urobí správnu vec," informoval Rivera. Moderátor uviedol, že podľa ich rozhovoru má pocit, že „ak by bol proces v rozpore s (Trumpom), bol by schopný vzdať sa úradu.“

Trump podal niekoľko žalôb, v ktorých sa tvrdilo, že pozorovateľom prieskumov bolo zablokované sledovanie počtu hlasov v štátoch. Jeho kampaň tiež tvrdila, že v prospech Bidena boli použité oneskorené alebo neplatné hlasovacie lístky.

Od volieb americký prezident každý deň pridáva príspevky na Twitter o údajných podvodoch s voličmi. Volební úradníci sa postavili proti týmto tvrdeniam a Trumpove právne výzvy zatiaľ nezmenili predpokladaný výsledok hlasovania.

Mutácia koronavírusu, ktorá ho urobila vysoko infekčným, môže byť kľúčom na jeho zničenie, tvrdí nová štúdia
Nová štúdia zistila, že samotná mutácia, ktorá umožnila, aby sa SARS-CoV-2 rozšíril tak ďaleko a široko medzi ľudskú populáciu, môže byť preňho tiež Achillovou pätou, čo uľahčí liečbu protilátkami, ktoré sa nachádzajú vo vakcínach, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Marek Molnár