Testovali sme sa so zaťatými zubami, aby sa otvorila ekonomika, nie kostoly!, odkazuje Droba
14 | 11 | 2020 I Petra Demková

Bratislavský župan Droba si myslí, že neotvorenie škôl a reštaurácií je len pomsta Matoviča Sulíkovi.


Juraj Droba zo SaS nerozumie, prečo majú kostoly prednosť pred reštauráciami, či školami. „Veriaci sa konečne môžu ísť pomodliť, ale deti sa do školy nesmú ísť učiť. Trpia doma v izolácii a budem veľmi nahnevaný, keď sa potvrdí, že za zatvorením škôl nie je konzílium odborníkov, ale osobné pomsty“, napísal v statuse na svojom Facebooku.


Asi nikoho neprekvapuje, že bývalý poslanec a dnešný bratislavský župan, ktorý sa celý život hlási k liberálnym hodnotám, nie je nadšený z informácie, že zo všetkých prevádzok na Slovensku, sa majú medzi prvými otvárať kostoly. Hneď v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti píše: „TESTOVANIE SME PODSTÚPILI, AJ KEĎ SO ZAŤATÝMI ZUBAMI. ROBILI SME TO, ABY SA OTVORILA EKONOMIKA, NIE KOSTOLY.“

S ľútosťou sa pozeráme na konanie predsedu vlády, hovorí Sulík
Strana SaS sa s ľútosťou pozerá na konanie predsedu vlády. "Svoju osobnú zášť povýšil nad zdravý rozum," povedal predseda SaS Richard Sulík v reakcii na piatkové vyjadrenia premiéra Igora Matoviča (OĽANO). SaS poukazuje na to, že na rozdiel od... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


„Otvoreniu divadiel sa teším, kiná mi prídu v tejto situácii nepodstatné, ale budiž. Ale otvorené kostoly? Naozaj sú medzi top tromi prioritami? Ekonomika nám padá na hlavu a firmy, ktoré ako tak prežili prvú vlnu, čakajú, či ich druhá dorazí“, varuje Droba.

„Turizmus zachránime len ťažko, ale gastro a šport ešte môžeme. Ale to by sme tie reštaurácie, športoviská a kaviarne museli otvoriť. Veriaci sa konečne môžu ísť pomodliť, ale deti sa do školy nesmú ísť učiť. Trpia doma v izolácii a budem veľmi nahnevaný, keď sa potvrdí, že za zatvorením škôl nie je konzílium odborníkov, ale osobné pomsty“, hnevá sa a naznačuje, že za postupom uvoľňovania opatrení nie je logika, ale osobná pomsta premiéra strane SaS.

„To, čo sa u nás deje, je naozaj desivé. Malí podnikatelia, ktorí si poctivo roky budovali biznis a platili odvody štátu, sú na kolenách. Deti nedostávajú vzdelanie, napriek tomu, že minister školstva má riešenia, ako by sa do škôl vrátiť mohli. Problém asi je, že nie je zo „správnej“ strany. Ešte šťastie, že môžeme ísť aspoň do toho kostola a našou návštevou naplno rozpumpovať ekonomiku“, píše ďalej bratislavský župan.

Situácia medzi SaS a premiérom Igorom Matovičom sa vyostrila po tom, ako Richard Sulík opäť kritizoval postup premiéra v riešení Korona-krízy. Sulík nesúhlasil s predĺžením núdzového stavu. Premiér poslal Sulíkovi niekoľko nepríjemných odkazov. Spor trvá už niekoľko dní, politici si posielajú štipľavé odkazy cez sociálne siete a médiá.

Čo všetko je premiér ochotný obetovať v boji proti inému ako vlastnému názoru?
Súdnosť je schopnosť správne usudzovať, rozvážnosť. Podľa Immanuela Kanta je to zložka vedomia, schopnosť usudzovať, súdiť, posudzovať, či niečo zvláštne spadá pod všeobecné pravidlo alebo nie. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Ivan Brožík