Kto aj v noci dvíhal Bödörovi telefón na Úrade vlády?
14 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Trestne stíhaný Norbert Bödör mal mobilné číslo na úrad vlády a v jednej zo svojich výpovedí potvrdil, že naň opakovane telefonoval. 


Informuje o tom Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK). Bödör ho označil za číslo na „sekretariát premiéra“. Správu prevzal portál dennikn.sk.


Podľa citovaného zdroja vyšetrovateľov zaujali dva telefonáty vo večerných hodinách – o štvrť na deväť večer 1. decembra 2017 a 17. januára 2018 dokonca až o štvrť na jedenásť. Podľa vyšetrovateľov je to „dosť neskoro na kontakt s úradom vlády“, píše ICJK.

K tomu sa však Norbert Bödör nevyjadril, pretože si to už údajne nepamätal.

Neuveriteľné: O poradách Bödöra, Gašpara a vedenia polície sa hovorilo už počas vlád SMER-u
Očistec, minulotýždňová akcia NAKA doslova otvorila Pandorinu skrinku, z ktorej pomaly vyliezajú kostlivci s nálepkou strany Smer-SD. A to aj napriek tomu, že sa ich Robert Fico snaží zakrývať. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Súčasný riaditeľ tlačového odboru na úrade vlády Richard Pekar potvrdil, že v rokoch 2015 až 2018 telefónne číslo, na ktoré volával Norbert Bödör a ktoré označoval za „premiérov sekretariát“, využívala Mária Trošková, zamestnankyňa úradu vlády, ktorá pôsobila ako asistentka premiéra Roberta Fica.

Investigatívci z centra sa podľa dennikn.sk s Troškovou snažili spojiť, tá im však nezdvihla telefón a nereagovala ani na SMS správy. Bödör vo výpovedi Troškovú nespomínal, tvrdil, že nevie, kto to číslo používa. Opakoval, že šlo o „sekretariát premiéra“.

Fica sa snažili osloviť osobne, odpovede nedostali, bývalý premiér ušiel.

Z informácií získaných pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka vyplýva, že medzi mobilným telefónnym číslom Norberta Bödöra a telefónnym číslom, ktoré patrilo úradu vlády prebehlo na prelome rokov 2017 a 2018 niekoľko telefonátov. V jednej zo svojich výpovedí Norbert Bödör vyšetrovateľom potvrdil, že na toto mobilné číslo úradu vlády opakovane telefonoval. Bödör je momentálne vo väzbe a čelí obvineniam z prania špinavých peňazí a založenia zločineckej skupiny s bývalými čelnými predstaviteľmi polície.

Aká bola reakcia predsedu Smeru Roberta Fica si pozrite vo videu.

&t=74

Informáciu priniesla TV JOJ. (icjk, tv joj)

Údajné stretnutia v Bödörovej vinárni? „Možno aj boli, ja som pri tom ale nebol!“ tvrdí Kaliňák
„Ja nič, ja muzikant!“ Aj takto by sa dali v stručnosti vyjadriť zahmlievacie vyjadrenia Roberta Kaliňáka pri otázkach o stretávaní sa v Bödörovej vinárni. Čitateľom ich sprostredkoval portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.