Geniálna ľudová tvorivosť, alebo ako sa premiér stáva hviezdou sociálnych sietí
13 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Farmár a burič Patrik Magdoško. Symbol narobeného zemitého chlapa s rukami od hliny. Tentoraz už aj ako humorista - glosátor.


Najnovší návrh predsedu vlády Igora Matoviča o komunitnom testovaní láme rekordy "lajkovania" na sociálnych sieťach. Z opatrení vlády sa tak stáva úplná fraška. najnovšie si svoje "polienko" do ohňa pridal aj farmár Patrik Magoško, známy z celonárodných protestov poľnohospodárov. Redakcia HD prevzala jeho status v kompletnom znení.

Reprofoto textu statusu Patrika Mgdoška


"Idzem ráno do koscela -šturi mi farár paličku do nosa, mám test, šicko v porádku.
Z koscela idzem sebe zacvičiť do fitka- -šturi mi tréner paličku do nosa, šicko v porádku, fajne.
Docvičil mi, idzem še najejesc --, šturi mi kuchár paličku do nosa, šicko v porádku, môžem žejsc rysku.

Mám dluhe vlašiska vyžiram jak Tarzan po tých karantenoch-- Silvia moja kaderníčka už me čeka z paličku, šturi mi ju do nosa, už ma aj skafander, juuj vyžira divne ale štriha. Oštrihany mi parádny mi, tá idzem do kina kus podrimac-- biletar mi šturi paličku do nosa ,šicko v porádku, podrimal mi v kine kuštičko, šicko v poradku.

Idzem na večeru zo ženu -bo že otvorili fajnu reštaurácia dzeška, šturi mi paličku do nosa taka divna čašníčka , jakbač činska reštika podľa oču typujem, šicko v porádku. Dochodza mi cigaretle, idzem na benzinku-- benzinar je z čemernoho, šikovný chlop, pod karkom už pritrimuje westky z jednu ruku blokuje a v druhej už trime totu paličku, testuje me, šicko porádku - ,,paťu možeš dneška kuric"  - dzekujem.

Idzem na poľo sebe odychnuc večer, pokukac na hvizdy, cholem kus pokoja, spoza chribta še mi ozve ďuri z traktora ,, Sluhaj máš test, bo kec ne, taaa tu nemôžeš buc bo neporošne cesnok".

Otvorím chyžu idzem spac, mám 8 paličkoch v noše ,šicko v porádku, kukám na internece že dze pujdzem jutro, a keľo koštuje plastika nosa.

Dobré som pochopil čo sa chystá? Ak nie opravte ma." Pýta sa na záver už celkom vážne narobený farmár.

Ústavný právnik: Predĺžením núdzového stavu vláda prekročila svoje kompetencie!
Z núdzového stavu a s ním spojenými obmedzeniami sú už Slováci frustrovaní a nechápu, prečo ho tak dlho musia znášať. Igor Matovič ale trvá na svojom. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.