Poslankyňa SaS je podľa Matoviča ťažkou lobistkou Penty. "Nesprávate sa ako premiér," odkázala mu ona
11 | 11 | 2020 I Michal Filek/TASR

Predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) je ťažkou lobistkou finančnej skupiny Penta a vo svojej funkcii je "doslova trpená". V stredu to povedal premiér Igor Matovič (OĽANO). Ona ho vraj za premiéra stále považuje, aj keď sa tak nespráva.


Hovorí, že každé jedno vyjadrenie poslankyne je v prospech Penty, jej šéfa Jaroslava Haščáka a súkromných zdravotných poisťovní. Predseda vlády opakovane povedal, že Bittó Cigánikovú nepovažuje za koaličnú poslankyňu.

Podľa jeho slov sa správa nelojálne a podráža ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu (OĽANO) nohy. Systém obhajuje, udržiava ho, lebo to vyhovuje Jaroslavovi Haščákovi. "Mrzí ma, že máme takúto koaličnú poslankyňu," uviedol s tým, že by bol rád, keby každý koaličný poslanec hájil verejný záujem. Matovič hovoril, že sa o téme dofinancovania hovorili na koaličnej rade ešte 5. októbra.

Bittó Cigániková, ktorá v stredu kritizovala dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, na sociálnej sieti vzápätí reagovala, že Matoviča považuje za premiéra, aj keď sa tak niekedy nespráva.

Predchádzajúca vláda okradla len za minulý rok VšZP o 58 mil. eur, uviedol premiér
Predchádzajúca vláda okradla len za minulý rok Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) v prospech súkromných zdravotných poisťovní o 58 mil. eur. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | SITA