Idylka sa skončila? SaS nesúhlasí s predĺžením núdzového stavu: Stráca to zmysel!
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.
Vzťahy v koalícii medzi Igorom Matovičom a lídrom strany SaS Richardom Sulíkom sú ako v talianskom manželstve, teda po idylke príde zakrátko hádka. A tento scenár sa po pár týždňoch opakuje opäť.

Problém medzi premiérom a SaS je v súčasnosti v tom, že Sulíkovci nesúhlasia s odporúčaním Ústredného krízového štábu, aby vláda schválila predĺženie núdzového stavu o 90 dní, píše portál dnes24.sk.
Predĺženie odporučil Ústredný krízový štáb

Núdzový stav u nás platí od 1. októbra a pôvodne bol vyhlásený s viacerými výnimkami na 45 dní, teda skončiť mal 14. novembra, rovnako ako zákaz vychádzania. Teraz sa uvažuje o tom, že sa predĺži o ďalších 90 dní, čo vláde odporúčal Ústredný krízový štáb na svojom pondelkovom rokovaní. „Ústredný krízový štáb odporúča, aby bol po skončení sa tohto núdzového stavu prijatý núdzový stav na nasledujúcich 90 dní,“ informoval o premiér Igor Matovič.

S tým ale nesúhlasí predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý chce na vláde apelovať, aby sa na 90 dní nepredĺžil, ale vie si predstaviť akýsi kompromis v jeho predĺžení napríklad na 30 dní, čo pre TASR potvrdil hovorca strany Ondrej Šprlák.

Petíciu za odstúpenie Matoviča podpísalo už vyše 55 tisíc ľudí. Zlomí mu to krk?
Autorom petície je bývalý minister školstva, Juraj Draxler. Ten prisľúbil, že ak sa pod petíciu podpíše dostatočné množstvo ľudí, bude organizovať aj zber podpisov v uliciach a podnikne reálne kroky pre zmenu vlády na Slovensku. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Petra Demková

Predĺženie núdzového stavu stráca zmysel

„Na vláde budeme dôrazne apelovať, aby sa núdzový stav nepredĺžil o 90 dní, ako navrhuje ústredný krízový štáb. Za takéto rozhodnutie nemôžeme na vláde hlasovať. Vieme si však predstaviť kompromis, a to schváliť je predĺženie o maximálne 30 dní. Na viac dní však nevidíme momentálne zmysel,“ povedal Richard Sulík. Podľa predsedu finančného výboru Národnej rady a Sulíkovho straníckeho kolegu Mariána Viskupiča si ľudia a zamestnávatelia v zelených okresoch, kde aj celoplošné testovanie potvrdilo nízku mieru nákazy novým koronavírusom, zaslúžia viac slobody.

„Opätovné predlžovanie núdzového stavu na celé územie Slovenska stráca zmysel. Najmä sa degraduje aj jeho samotný význam a použitie,“ poznamenal Viskupič. Pracovať podľa neho treba s poctivými analýzami, zamerať sa na najzasiahnutejšie lokality. „Aj to bude cesta, ako sa postupne naučíme s novým koronavírusom žiť,“ dodal predseda finančného výboru.



"Matovič znásilnil a pokoril milióny Slovákov", tvrdí Hlina
Bývalý predseda KDH si zobral vo svojom facebookovom statuse na paškál niekoľko nariadení, ktoré v rámci boja proti koronavírusu vyšli z dielne premiéra Matoviča a jeho niektorých ministrov. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

S Matovičovým návrhom súhlasí aj Sme rodina

Premiér Igor Matovič v utorok zopakoval, že núdzový stav je potrebný. Súčasne platný núdzový stav vyhlásili podľa neho v situácii, ktorá bola výrazne lepšia, ako je tá súčasná. „Núdzový stav bol na Slovensku vyhlásený už za omnoho priaznivejších podmienok vládou Petra Pellegriniho. Teraz, keď je situácia ešte vážnejšia a potreba núdzového stavu je o to naliehavejšia,“ uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu Matovičovho hnutia OĽaNO.

Hnutie predsedu vlády podržal aj koaličný partner zo Sme rodina. „Ak je toto opatrenie nutné a rozhodli o ňom všetci kompetentní, hnutie Sme rodina určite nebude proti,“ uviedlo pre TASR tlačové oddelenie hnutia Sme rodina, dodáva v závere portál dnes24.sk.

Šokujúce: Premiér rozpútal vojnu proti vedcom! Nikto ale s Matovičom nesúhlasí
Najskôr ich bral na spoločné tlačovky a vyzdvihoval do nebies, teraz niektorým nevie prísť na meno. Aj tak vyzerá súčasný „vojnový stav“ medzi Matovičom a niektorými našimi vedcami. Všíma si portál cas.sk. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.