Aj keď sa Biden stane prezidentom, hodnota amerického dolára bude klesať, varuje investičná spoločnosť Citigroup
10 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Americká mena bude slabnúť aj po prezidentských voľbách, aj keby opadli geopolitické riziká a ďalší stimulačný balíček by bol menší, predpovedajú stratégovia z investičnej spoločnosti Citigroup, informuje portál RT.


Hodnota amerického dolára opäť klesne, a to aj v prípade víťazstva demokratického kandidáta Joea Bidena, ktorého administratíva by podľa nich mohla znížiť neistotu v politike medzinárodného obchodu.

„Víťazstvo Bidena znamená návrat k tradičnejšiemu riadeniu, čo bude mať za následok zásadný posun v spôsobe riadenia zahraničnej politiky, pričom taktika vyjednávania typu ,hrozba sankciami skončí,“ uviedli v správe pre CNBC hlavný investičný riaditeľ banky David Bailin a hlavný investičný stratég a hlavný ekonóm Steven Wieting.

Podľa analytikov to bude prospešné pre mnohé svetové finančné trhy, najmä na rozvíjajúcich sa trhoch.

Hunter Biden si „zarobil veľmi pekné peniaze“ na Ukrajine, ale Moskva si nie je vedomá „ničoho nezákonného“, uviedol Putin
Podnikanie, ktoré syn Joe Bidena „spravil alebo mohol spraviť“ na Ukrajine, nemá nič spoločné s Moskvou, uviedol prezident Vladimir Putin s tým, že hoci Hunter tam zarobil „pekné peniaze“, Rusko v tom nevidí „nič trestné“, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Marek Molnár


„Asi najväčšia výhoda bude pre svetový obchod. Zahraničná politika USA vstúpi do predvídateľnejšej fázy bez stupňovania colných hrozieb. Pravdepodobne uvidíme klesajúcu hodnotu amerického dolára a rastúce rozvíjajúce sa trhy,“ dodali ekonómovia.

Index amerického dolára, ktorý sleduje dolár voči iným menám, klesol v piatok na 92,456, čo je najnižšia úroveň od 2. septembra. Dolár pokračoval v prudkom klesaní na zhruba 92,162 v pondelok uprostred prognóz, že Biden by mohol vyhrať USA prezidentské voľby.

Ázijské meny sa medzitým v posledných dňoch posilnili, pričom čínsky jüan dosiahol v pondelok 28-mesačný vrchol a v utorok ráno sa sním obchodovalo za 6,61 voči americkému doláru. Japonský jen dosiahol v piatok proti doláru osemmesačný vrchol 103,18, uvádza agentúra Reuters.

Guvernér New Yorku údajne sľúbil zablokovať distribúciu novej vakcíny od Pfizeru, až kým nebude prezidentom Biden
Guvernér New Yorku Andrew Cuomo je obvinený zo spolitizovania vakcíny Covid-19 po tom, čo uviedol, že bude pracovať na zablokovaní distribučných plánov Trumpovej administratívy, dokým sa úradu neujme Joe Biden, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Marek Molnár