Testovanie na COVID-19 prinieslo neuveriteľné príhody. Neuveríte, čo vymysleli dve ženy
08 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Policajti, armáda, ale aj zdravotníci zažili pri odberoch vzoriek počas celoplošného testovania rozličné humorné, ale aj trestnoprávne situácie.


Počas včerajška riešili policajti na odberných miestach zmiznutú hotovosť, porušenia karantény i predloženie cudzieho občianskeho preukazu. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, píše portál 1.pluska.sk.
Namiesto seba poslala kamarátku

Kuriózny, no trestnoprávny prípad preverujú policajti v Dunajskej Strede, kde žena pri testovaní predložila občiansky preukaz na meno svojej kamarátky. „Policajtom povedala, že jej známa sa bojí testovať kvôli „čipovaniu“ a takto jej chcela pomôcť. Obe skončili na policajnej stanici, aby vysvetlili dôvody svojho konania,“ prezradila Bárdyová.

V Prievidzi zase riešili policajti tri prípady mužov, ktorí mali minulý týždeň pozitívny test a teda mali byť v karanténe. Pokúšali sa tak o opakovaný test. Rovnaký pokus zaznamenala polícia aj v okrese Nové Mesto nad Váhom, lenže v tom prípade išlo o 13-ročného chlapca.

Žene hrozila pokuta za to, že išla na testovanie dvakrát. Zachránil ju PCR test
Z plošného testovania vyšla 45-ročná žena s pozitívnym výsledkom. Nezdalo sa jej to a tak išla na test aj v susednej obci. Za takéto porušenie karantény jej hrozila pokuta, zachránil ju PCR test, upozornil portál tvnoviny.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Natália Sollárová

Otestovať chcel dal aj svojho oslíka

V Banskej Bystrici policajti expresne rýchlo vyriešili prípad zmiznutej hotovosti na odbernom mieste, pretože páchateľmi boli dobrovoľníci. „Aj tento prípad potvrdzuje, že svoje osobné veci treba mať neustále pod dohľadom, ideálne je vôbec nenosiť pri sebe veľkú hotovosť,“ dodala hovorkyňa, ktorá ale za najväčšiu kuriozitu označila stretnutie s oslíkom, ktorého chcel dať otestovať jeho majiteľ v Senci, dodáva na záver portál 1. pluska.sk.

Matovič nevylučuje tvrdý lockdown alebo ďalšie testovanie, rozhodne (vraj) celospoločenská diskusia
Podľa premiéra Igora Matoviča je v hre buď ďalšie plošné testovanie alebo tvrdý lockdown, za predpokladu, že by sa ľudia začali správať „drasticky nezodpovedne“, hoci to nepredpokladá. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné... Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Natália Sollárová