Vzdáva Andrej Hryc svoj boj s akútnou leukémiou? Smutné slová o inej dimenzii a malej šanci!
06 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Nie je snáď nikto, kto by mu neprial skoré uzdravenie. Napriek tomu si Andrej Hryc (70) príliš veľké šance v boji s akútnou leukémiou nedáva. Podľa jeho slov má tú najhoršiu diagnózu, ktorá sa nedá vyliečiť, informuje portál Blesk.


Známy herec sa do nemocnice dostal už v zúfalom stave. Zo vzorky miechy mu lekári zistili rovnakú chorobu, ktorej podľahol aj legendárny Karel Gott (†80).

„Mal som aj obojstranný zápal pľúc. Bol som na pokraji existencie. Lekári mi hovorili, že keby som prišiel o štyri dni neskôr, bol som mŕtvy,“ zveril sa Hryc. Tri dni po tom, čo ho zaevidovali ako pacienta, začali s chemoterapiou, avšak nasadili mu ju osemkrát silnejšiu ako obvykle.

Andy Hryc bojujúci s „Gottovou“ leukémiou: Z tých, čo zľahčujú koronavírus, je mi na vracanie!
Boj s akútnou leukémiou, ktorá zabila najslávnejšieho českého speváka Karla Gotta (†80), ho stál veľa síl. Večne usmievavý Andrej Hryc (70) je síce podľa všetkého už z najhoršieho vonku, nad chorobou však ešte úplne vyhraté nemá a sám priznáva, že... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Hoci herec bojuje, čo mu sily stačia, čo sa uzdravenia týka, je skôr skeptický. „Je to najhoršia možná diagnóza, ktorá sa nedá vyliečiť. Keby na to niekto vymyslel liek, dostane Nobelovú cenu. Pacientovi sa dá jedine uľahčiť prechod do tej ďalšej dimenzie,“ vyhlásil v Rádiu Slovensko v relácii Opri sa o mňa.

A hovoril v ňom, ako by sa už lúčil: „Prežil som nádherný život, robil som prácu, ktorú som mal veľmi rád. Vychoval som dve nádherné deti, precestoval celý svet,“ zaspomínal Andrej.

„Každému svieti sviečka, a tá raz každému zhasne, nikto nie je nesmrteľný. Mám veľa kamarátov, ktorí zomreli pred dvadsiatimi rokmi, nemali to šťastie, ktoré som mal ja,“ dodal Hryc zmierene.

Andrej Hryc bojujúci s leukémiou: Toto je najťažšia stránka boja s chorobou!
Počas jarnej prvej vlny koronavírusovej epidémie si Andrej Hryc vypočul oveľa závažnejšiu diagnózu - už niekoľko mesiacov sa potýka s leukémiou. Známy herec prezradil, aká stránka boja s chorobou je pre neho najťažšia, píše portál... Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Prvý deň v nemocnici mu vraj jedlo strkali pod dvere, kým mu vyšiel negatívny test na koronavírus. Kvôli covidu mu však všetky testy urobili rýchlo, pretože na oddelení bol takmer sám. „Personál ku mne chodil zakrytý, pretože mi liečba zničila imunitu. Nemohol som moc vstávať, pretože som mal v ruke infúzie. Stále mi tam tiekla nejaká chémia, ktorá ovplyvňovala aj moju psychiku,“ opísal Hryc priebeh liečby.

Kostnú dreň, a tým aj šancu na dlhší život, mu darovala jeho sestra. Dovtedy však spolu moc nevychádzali. „Dlhú dobu sme sa vôbec nebavili, ale keď som sa dostal do tohto prúseru, tak sa mi sama ozvala a ponúkla mi ju. Tým mi zachránila život. Dohodli sme sa, že sa už nebudeme baviť o minulosti,“ priznal herec.

Konečne je to vonku! Vypočujte si dva roky utajovaný vianočný duet Richarda Krajča a Karla Gotta (VIDEO)
Kapela Kryštof na čele s Richardom Krajčom (43) vydáva pieseň, ktorú nahrali s Karlom Gottom (†80). Nesie názov Vánoční a vznikla už pred dvoma rokmi. Klip zrežírovala Karin Krajčo Babinská, informuje portál Super. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Timotej Dudka