Konečne je to vonku! Vypočujte si dva roky utajovaný vianočný duet Richarda Krajča a Karla Gotta (VIDEO)
05 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Kapela Kryštof na čele s Richardom Krajčom (43) vydáva pieseň, ktorú nahrali s Karlom Gottom (†80). Nesie názov Vánoční a vznikla už pred dvoma rokmi. Klip zrežírovala Karin Krajčo Babinská, informuje portál Super.


„Nechceli sme, aby to bol vianočný gýč, ale možno nakoniec je,“ hovorí režisérka filmového videoklipu.

„Vánoční je pre nás s kapelou niečo nové a výnimočné, nielen vďaka spojeniu. Vianočnú pieseň má človek cca raz za kariéru,“ hovorí Krajčo. „Túžili sme po piesni, ktorá sa bude zjavovať zakaždým o vianočných sviatkoch, ale zároveň sme sa chceli vyhnúť všetkým klišé. Samozrejme nevieme, či sa nám to podarilo, ale fanúšikovia nám to určite prezradia,“ dodal frontman skupiny Kryštof.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/02/karel-gott-%e2%80%a080-na-platne-richard-krajco-nieco-prezradil-a-poslal-odkaz-aj-ivane/

Pieseň vznikla ešte pred duetom Srdce nehasnou, ktorý Krajčo napísal pre Karla Gotta a jeho dcéru Charlotte.

„Za Karlom Gottom som s piesňou Vánoční prišiel a zveril sa mu, že som napísal text, kde hrá významnú úlohu, a tak mi napadlo, že by sa v nej mohol aj objaviť. Jemu sa to našťastie zapáčilo, a tak sme sa kedysi dali dokopy. A on potom asi po týždni zavolal s jeho ženou Ivankou späť, a okrem toho, že súhlasil, aby sme spolu naspievali Vánoční, ma poprosil, či by som neskúsil napísať pieseň pre neho a pre Charlottku,“ spomína frontman kapely Kryštof.

A objasňuje aj to, prečo ide Vánoční do sveta až tento rok.

„Urobili sme spolu takú dohodu, že najprv pôjde von Srdce nehasnou a túto pieseň pustíme až rok po tom, čo medzi nami Karel nebude, aby v podstate i ďalšie Vianoce strávil s nami. A teraz prišiel ten čas,“ uviedol.



https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/05/dva-mesiace-po-smrti-jiriho-menzela-%e2%80%a082-vdova-olga-sokuje-mam-rocne-babatko/