Japonskí vedci vytvorili robota, ktorý simuluje držanie ruky s priateľkou (VIDEO)
06 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Experti na robotiku vyvinuli trochu strašidelne vyzerajúce zariadenie, ktoré dokáže simulovať zážitok z držania sa za ruku so ženou v snahe bojovať proti japonskej epidémii osamelosti, informuje portál RT.


„Pre niektorých ľudí je hľadanie priateľky veľmi ťažké,“ tvrdia vedci z Národnej univerzity Gifu. S ohľadom na tento problém sa rozhodli vytvoriť nový spôsob, ako môžu osamelí muži „zažiť držanie svojej priateľky za ruku“ ako počas skutočného rande.

Tak sa zrodil ich projekt, robotická ruka s názvom Osampo Kanojo alebo „kráčajúca nevesta“.



Na prvý pohľad by sa Walking Bride mohla zdať iba ako ručne tvarovaný kúsok silikónu, ale v skutočnosti ide o dosť prepracovaný strojový aparát. Špeciálna koľajnica pripevnená okolo lakťa stroja je navrhnutá tak, aby napodobňovala pohyby pri tlaku a ťahu a simulovala váhu osoby.

Vonkajší povrch prístroja je podobný mäkkej pokožke, ktorá udržuje teplotu ľudského tela a umelé póry vylučujú tekutinu, ktorá vytvára umelý pot.

Ekonomika eurozóny je na ceste k dvojitej recesii
Nový prieskum IHS Markit ukázal, že hospodárske oživenie eurozóny sa minulý mesiac zastavilo kvôli druhej vlne Covid-19 a súvisiacim obmedzeniam, ktoré zastavili aktivitu v dominantnom priemysle služieb, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Falošná priateľka môže byť dokonca spárovaná s aplikáciou pre smartfón, ktorá prehráva zvuk ženských krokov. Je do nej tiež vložená špeciálna zmes mydla a kozmetiky, ktorá napodobňuje vôňu skutočnej ženskej pokožky.

V súčasnosti má Osampo Kanojo iba ženský variant, takže tí, ktorí hľadajú „Chodiaceho manžela“, si možno budú musieť počkať.

Vývojári zdôraznili, že jeho účelom je potešiť nielen samotárov Japonska, ale aj tých, ktorí uprostred pandémie Covid-19 prežívajú úzkosť zo sociálnej izolácie.

Putin varuje tých, ktorí „urážajú pocity veriacich“ po teroristických útokoch v európskych mestách
Ruský prezident Vladimir Putin vydal prísne varovanie pred rastúcim náboženským násilím v Európe a naznačuje, že „tlejúce konflikty“ okolo viery môžu pretrvávať roky a môžu sa premeniť na sud pušného prachu, ktorý nakoniec vybuchne, informuje... Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Marek Molnár