Akcia Očistec: Polícia údajne hľadá kto stojí v čele zločineckej skupiny
06 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Včerajšia zatýkacia akcia NAKA zamávala nielen ľuďmi, ale aj mnohými politikmi. Zdá sa však, že polícia chce „hadovi zoťať hlavu“.


Päť zadržaných bývalých vysokých policajných šéfov, ale napríklad aj Bödöra, nastolila mnoho otáznikov týkajúcich sa fungovania polície počas vlád Smeru-SD. Podľa informácií TV JOJ bývalým najvyšším šéfom polície vzniesli obvinenie pre viacero trestných činov., informuje portál noviny.sk.
Zametali daňovú trestnú činnosť

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny a Bödör, Gašpar či Krajmer sú podľa polície prvá úroveň v zločineckej skupine. V uznesení o vznesení obvinenia je opísané aj to, ako si vysokí policajní funkcionári delili úplatky pri zametaní daňovej trestnej činnosti súkromných firiem. Štyristo tisíc eur si napríklad pýtal Norbert Bödör.

Podľa informácií TV JOJ malo ísť v jednom prípade o súkromnú firmu Interstore Group, ktorá sa chcela dostať z vyšetrovania trestnej činnosti. K tej malo dochádzať medzi podnikateľskou činnosťou so spoločnosťami O2 CZ, Swan s.r.o., DH Telekom a Interstore Group. Šéf kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó bol oslovený ďalším obvineným Martinom F., ktorý chcel pomoc.

Prepojenie Kaliňáka s Bödörovcami? Štát konečne zasiahol!
Slovensko sa po vražde Jána Kuciaka (†27) a jeho snúbenice Martin Kušnírovej (†27) zmieta doslova v marazme na súdoch, prokuratúre ale aj v bežnom živote. Objavené prepojenia medzi politikmi a oligarchami sú také, aké tu doteraz ešte neboli a mnohí... Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Rozdelili si 400-tisícový úplatok

Podľa TV JOJ kvôli tomu išiel Makó za Norbertom Bödörom a Tiborom Gašparom, ktorých informoval o požiadavke. Gašpar a Bödör mali podľa polície požiadavku prebrať s Bernardom Slobodníkom a na stretnutí mala vzniknúť dohoda, že Bödör oznámil Makóovi, ako je problém možné vyriešiť. A uviedol sumu 400 tisíc eur o čom Makó následne podnikateľa informoval ako sa dá ich problém vyriešiť. Martin F. túto možnosť následne oznámil zástupcovi Interstore Group, ktorý súhlasil a peniaze odovzdal Martinovi F. Delenie úplatku robil Makó v reštaurácii v Bratislave.

​Štyristo tisíc eur rozdelil Ľudovít Makó tak, že odrátal 40 tisíc pre Martina F. za sprostredkovanie úplatku a ostatných 360 tisíc si Makó odniesol domov. Z nich následne odobral pre seba 90 tisíc eur a rovnakú sumu vyčlenil aj pre Bernarda Slobodníka, ktorú mu odovzdal osobne. Zvyšných 180 tisíc odovzdal Makó, tiež osobne, Norbertovi Bödörovi, z ktorých malo ísť 90 tisíc ako podiel Tiborovi Gašparovi. Tak podľa polície rozhodol Bödör. Úloha Bernarda Slobodníka bola v tom, že ako šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA zabezpečí, že spomínaná firma Interstore Group bude po previerke vynechaná z reťazca spoločnosti, ktorej vyšetrovatelia preukazovali daňovú trestnú činnosť.

Utajený svedok Ľudovít Makó svojimi svedectvami pomohol vytvoriť nový špecializovaný tím
Nad mocnými sa na Slovensku začína zmrákať, a po vytvorení špeciálneho policajného tímu skončia za mrežami zrejme ďalšie veľké esá. Vyplýva to z informácií, ktoré priniesli Topky.sk. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Tri skupiny policajného riadenia

Polícia podľa TV JOJ rozdelila činnosť údajnej zločineckej skupiny založenej bývalým šéfom polície do troch úrovní riadenia. Od roku 2012 mal podnikateľ Norbert Bödör spoločne s Tiborom Gašparom zosnovať a založiť zločineckú skupinu prevažne z členov policajného zboru. Bödörove záujmy mala skupina realizovať pri zakrývaní vyšetrovania daňových zločinov, vydierania, získavania úplatkov a policajní členova bandy na činnosť zoskupenia využívali riadenie policajného zboru a techniku.

Podľa vyšetrovateľov Bödör a Gašpar zo svojej pozície riadiacej a rozhodovacej úrovne zabezpečili svojho človeka na Národnej protikorupčnej jednotke. Stal sa ním Robert Krajmer, ktorý sa zodpovedal priamo Gašparovi aj Bödörovi. Krajmer zatupoval druhú úroveň riadenia zločineckej skupiny. Pod sebou mal policajta Mariána Zetochu, z ktorého spravili postupne riaditeľa odboru podpory riadenia na NAKA. V hierarchii skupiny zastupoval tretiu úroveň riadenia dnes už bývalý šéf NAKA Peter Hraško.

Tomu sa zodpovedal Bernard Slobodník, ktorému skupina svojím vplyvom zabezpečila funkciu šéfa Národnej jednotky finančnej polície. Podskupiny tvorili ďalší policajti ako Pavol Vorobjov či Milan Mihálik. Skupina sledovala i odpočúvala podnikateľov a za zakrývanie daňových trestných činov od podnikateľov cez sprostredkovateľov mala údajne získavať vysoké úplatky, informuje v závere portál noviny.sk.

Dotácie z PPA išli aj na obľúbený hotel smerákov Zlatý kľúčik. Peniaze z agentúry dostal aj Bödör
Dotácie vo výške približne 2,4 milióna eur z Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA) mali dostať aj firmy stojace za nitrianskym hotelom Zlatý kľúčik. Obľúbený hotel smerákov však dotácie dostal v rozpore s pravidlami. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok