NAKA začala trestné stíhanie vo veci správy majetku L. Bašternáka
04 | 11 | 2020 I TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. O prípade informovali Aktuality.sk s tým, že trestné stíhanie sa má týkať správy majetku právoplatne odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka.


Bašternák mal podľa portálu ešte pred odsúdením previesť majetok na blízke osoby. Konkurzná správkyňa Lenka Ivanová napriek počiatočnému prísľubu odporovacie žaloby nikdy nepodala s odôvodnením, že počas konkurzu neboli splnené hmotnoprávne podmienky na uplatnenie odporovacieho práva.

Trestné oznámenie v tejto veci podal na Generálnu prokuratúru Okresný úrad (OÚ) Bratislava I 9. septembra. Ešte v júni OÚ Bratislava I zablokoval Bašternákov majetok, ktorý bol sporne prevedený na jeho príbuzných a ďalšie osoby, a zakázal s ním akékoľvek nakladanie.

Morálka v politike, alebo politika v morálke? Alebo prachy vo všetkom?
"Nesprávne je robiť rozdiel medzi morálkou veľkou a morálkou malou." Napísal prvý prezident Masaryk v diele O Demokracii. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Ivan Brožík