Neposielajte deti do škôl, radí rakúsky minister. Jeden podozrivý strelec je stále na slobode
03 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Rakúsky minister vnútra požiadal rodičov v hlavnom meste, aby neposielali svoje deti do škôl deň po tom, čo Viedňou otriasol „teroristický“ útok, pretože jeden podozrivý je stále na slobode, informuje portál RT.


„Pokiaľ je to možné, nechajte svoje deti doma“, uviedol v utorok minister vnútra Karl Nehammer novinárom na tlačovej konferencii krátko po polnoci.

"Polícia stále nevie, kde sa nachádza jeden z dvoch podozrivých útočníkov. Minimálne jeden útočník je stále na úteku," dodal.

Nehammer neposkytol presný počet obetí vyplývajúci z útokov, ktoré boli hlásené na šiestich miestach v oblasti starého mesta Viedne. Polícia neskôr v utorok ráno uviedla, že boli zabití traja okoloidúci.

Zábery z Viedne ukazujú, ako podozriví teroristi strieľali v centre mesta (VIDEO)
Rakúska polícia tvrdí, že na teroristickej streľbe vo Viedni sa zúčastnilo viac útočníkov, pričom novoobjavené zábery ukazujú fúzatého muža oblečeného v bielom, ktorý pomocou útočnej pušky strieľal na civilistov a políciu, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Prvý útok sa odohral v pondelok okolo 20:00 miestneho času, pred Stadttempel, viedenskou židovskou synagógou z 20. rokov 20. storočia. Počas streľby boli najmenej dvaja civilisti zabití. Jeden z útočníkov bol zostrelený orgánmi činnými v trestnom konaní.



Nehammer tiež vyzval ľudí, aby sa držali ďalej od centra mesta, kde prebieha pátranie.

Rakúsko má uskutočniť v utorok o 12:00 kvôli koronavírusu lockdown. Opatrenie bolo oznámené v sobotu kvôli tomu, čo rakúsky kancelár Sebastian Kurz označil za „exponenciálny nárast“ prípadov Covid-19 za posledných pár týždňov. Podľa týchto obmedzení bude zákaz vychádzania platný od 20:00 do 6:00 do 30. novembra.

V rámci rozsiahlych blokujúcich opatrení prechádzajú študenti univerzít a stredných škôl na diaľkové štúdium. Škôlky a ďalšie školy však majú mať dvere otvorené.

Vo Viedni došlo k teroristickému útoku
Už druhá obeť podľahla zraneniam po teroristickom útoku v pondelok večer v centre rakúskej metropoly Viedeň. Zahynul aj útočník, ktorého smrteľne postrelila polícia. Starosta Viedne Michael Ludwig to uviedol pre verejnoprávnu stanicu... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR