Zábery z Viedne ukazujú, ako podozriví teroristi strieľali v centre mesta (VIDEO)
03 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Rakúska polícia tvrdí, že na teroristickej streľbe vo Viedni sa zúčastnilo viac útočníkov, pričom novoobjavené zábery ukazujú fúzatého muža oblečeného v bielom, ktorý pomocou útočnej pušky strieľal na civilistov a políciu, informuje portál RT.


Zatiaľ neznámeho muža je možné vidieť na bezpečnostných záberoch, ako kráča po dláždenej ulici s puškou, pričom chladnokrvne zastrelil muža pred Stadttempel, synagógou z 20. rokov 20. storočia na viedenskej Seitenstettengasse v pondelok večer.



O malú chvíľu neskôr sa identicky oblečený ozbrojenec objaví na neďalekom námestí Schwedenplatz na námestí pozdĺž Dunaja, kde je natočený pri prestrelke s policajtmi, pričom najmenej jedného zranil.

Twitter


Vidno ho aj na ďalšom videu, ako uteká pred policajtmi, pričom ľudia sa skrývajú v blízkej obytnej budove pred výstrelmi.



Aspoň jedno z videí zachytáva muža, ktorý kričí „Alláhu akbar“, čo znamená „Boh je najväčší“, arabská fráza známa ako „Takbir“.

Rakúske úrady uviedli, že na útoku sa zúčastnilo viac podozrivých osôb, ktoré si údajne vyžiadali najmenej jeden život a zranili až 15 ľudí.

V utorok ráno polícia uviedla, že streľba si celkovo vyžiadala životy dvoch mužov a jednej ženy.

Vo Viedni došlo k teroristickému útoku
Už druhá obeť podľahla zraneniam po teroristickom útoku v pondelok večer v centre rakúskej metropoly Viedeň. Zahynul aj útočník, ktorého smrteľne postrelila polícia. Starosta Viedne Michael Ludwig to uviedol pre verejnoprávnu stanicu... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR